Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun ortak projesi olan Atatürk Şehir Stadı’nın yapımı için ilk kazma vuruldu.

Güreş, deve güreşi ve festivallerin yapılacağı stadyum, 2 bin 890 seyirci kapasitesiyle sporseverlerin hizmetine sunulacak. Stadyum, 13 bin 200 metrekare alanın 6 bin 650 metrekarelik kısmına inşa edilecek. Projede, idari alan, tuvalet, engelli tuvaleti, duş ve soyunma odaları, depo alanları, enerji odası ve su deposu yer alacak. 2 bin metrekare yeşil alana sahip projede, 97 araç kapasiteli otopark da yer alacak.

"YILLARDIR ÖZLEMİ ÇEKİLEN STADI KUMLUCA’YA KAZANDIRMAKTAN MUTLUYUZ"

Stadyum çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Köleoğlu, "Kumluca’mızda, Karatepe Er Meydanı’ndayız. Tarihi er meydanımızı güzelleştirmek ve stadımızı yapmak için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Muhittin Böcek ile kol kola girerek, 'Biz birlikte yaparız' diyerek stadımızın temelini biraz önce attık. Yıllardır özlemi çekilen bu stadı Kumluca’mıza kazandırmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Kısa sürede çalışmalarımızı bitirerek, kültürel etkinliklerin gerçekleşecek olduğu stadımızın açılışını yapacağız. Kumluca’mıza Antalya’mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: anka