HDP İl Eş Başkanı Naim Özbek, 6 ve 20 şubat depremleri üzerinden geçen 8 aylık süreyi değerlendirdi.
Özbek, Hatay’ın kültürel dokusunu ve yapısını değiştirmek konusunda özel olarak karar alınmış gibi diyerek, ekledi; Çünkü hiçbir şey yapılmadı. 
Hakların Demokratik Partisi Hatay İl Eş Başkanı Naim Özbek yaptığı değerlendimede şu ifadelere yer verdi. 
“Depremin ardından yaklaşık 8 ay geçmiş olmasına rağmen Hatay hala yok sayılmakta.
6 ve 20 şubat depremlerinde Hatay en büyük yara almış ve en çok ayrımcılığa uğramış ilimiz. Neredeyse Hatay’ın kültürel dokusunu ve yapısını değiştirmek konusunda özel olarak karar alınmış gibi. Çünkü hiçbir şey yapılmadı. 
Örneğin Hatay’da çok fazla depremden mağdur olmasına rağmen Antep’te yapılaşma başlamış. 
Antep’te 13 bin civarında konut yapıldığı söyleniyor ama ilimizde bir bina bile yapılmamış. İlimizde başka istimlak yapmaya çalışıyorlar. 
Zeytin meselesi ile ilgili ciddi bir şekilde insanlar mücadele ediyor. Doğal olarak İlimizin alt yapısını düzeltmeden, yeniden bir etüt çalışması yapmadan yürütülecek bir şey yok gibi gözüküyor. Bu konuda mühendislerin, mimarların, sağlıkçıların, eğitimcilerinin çözüm üretmesi gerekiyor. Bu çözüm konusunda tüm taleplere rağmen devlet kimseyi muhatap almıyor. Ben yaparım diyor ama bir şey yapmıyor. 
Oradaki insanlar “Devlet nerede diye bağırmaya devam edeceğiz” diyorlar, biz de onların seslerini duyurmaya devam ediyoruz. Devlet şu anda deprem bölgesinde yok, muhatap bulunamıyor, yasal düzenleme gerçekleşmiyor. İlimizde 12 bin başvuru yapılmış, hiçbirisine cevap alınmamış durumda. Dolayısıyla hak arama ortamı da kalmamış durumda. 
İlimizdeki  insanlarımızın elektrik, su ve bütün zorunlu giderlerinin karşılanması gerekiyor. Bu, devletin kamusal görevidir ve yapması gerekiyor. 
Oranın desteklenmesi gerekiyor. Memurların ve doktorların orada kalmasının koşulları yaratılmalıdır. Acilen binaların yapılması gerekiyor. 
Sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi lazım. Asbest meselesi ortak bir mesele ve buradaki herkes için ortak bir risk haline gelmiş durumda. Sağlık Bakanlığı bu mesele için acil bir şekilde çözüm üretmelidir. Sağlık Bakanlığını göreve çağırıyoruz. 
İnsanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu mücadeleye özellikle tarım alanında Tarım ve Orman Bakanlığının destek vermesi gerekiyor. Oradaki insanların yaşamını devam ettirme olanakları kalmamıştır. OHAL ilan edilmiş olmasına rağmen OHAL gereklerini yerine getirmeyen iktidarın oraya destek vermesi gerekiyor. Bunun çalışmalarının yapılması gerekiyor.
Burada hayata tutunmaya çalışan insanlarımızın desteklenmesi gerekiyor. Onları desteklememek demek insanlarımızı ölüme terk etmek demektir. 
Bütün yurttaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya, yetkilileri, yerel yönetimleri sorumlu olmaya davet ediyoruz. İlk günden itibaren olduğu gibi sahada olmaya, halkımızın yanında olmaya, alanı takip etmeye devam edeceğiz.”
      Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları