Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimleri için 3 bin TL, aile sağlığı çalışanları için ise 1.500 TL aşı ek ödemesi verileceğini ilan ettiğini ancak bu ödemeyi aile hekimlerinin sadece yüzde 5'inin alabildiğini belirtti. Eryazğan, "Sağlık Bakanlığı, aile hekimliğiyle ilgili kamuoyunu sürekli yanıltıyor" dedi.

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının 18 ay boyunca sadece 6 ay şartlı ek ödeme aldığını belirten Eryazğan, "Bu şartlı ek ödemeyi de aile hekimleri içerisinden sadece yüzde 20’si, son ek ödemeyi de sadece yüzde 5’i alabilmiştir" dedi.

Eryazğan'ın ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklama şöyle:

“AİLE HEKİMLERİNİN YÜZDE 50'SİNE HİÇ PARA YATMADI: Sağlık Bakanlığı’nın bir buçuk ay önce kamuoyuna ilettiği; aile hekimlerine 3 bin lira, aile sağlığı çalışanlarına bin 500 TL aşı ek ödemesi bir palavra olarak ortaya çıktı. Bunun nedeni ise aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına verilecek ek ödemenin sekiz ayrı şarta bağlanmış olmasından kaynaklanmaktadır. Şu anda bugün aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına yatan paraları incelediğimizde Türkiye’de sadece yüzde 5’ine ancak bu paraların yattığını görüyoruz. Geri kalan yüzde 50’sine hiçbir paranın yatmadığını, yüzde 30’una da 425 lira, 600 lira, 500 lira, 200 lira gibi bahşiş gibi paraların yattığını görüyoruz.

BU ALGIYI BİR AN ÖNCE DÜZELTİP ÖZÜR DİLEMENİZ GEREKİYOR: Aile Hekimleri Federasyonu olarak Sağlık Bakanlığı’nın kamuoyunu yanıltıcı bu algılarını artık kamuoyuna havale ediyoruz ve bu rencide edici davranışları kabul etmiyoruz. AHEF olarak yaklaşık 18 aydır canını dişine takmış, aşıların 60 milyonunu yapmış, can havliyle çalışan ve bu sebepten dolayı şehitler veren aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına bu yapılanı asla kabul etmeyeceğiz. AHEF olarak Sağlık Bakanlığı’na çağrımız: Yaptığınız bu algıyı bir an önce düzeltip özür dilemeniz gerekiyor. Hem insanların 3 bin lira 1.500 lira aldıklarını tüm kamuoyuna bildiriyorsunuz hem sekiz tane şart getiriyorsunuz hem de bu şekilde bir paranın yatmadığını görüyoruz. 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN YAPTIĞI BU ALGILARDAN BIKTIK: Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı bu algılardan bıktık. Sağlık Bakanlığı, aile hekimliğiyle ilgili kamuoyunu sürekli yanıltıyor. Bu yanıltıcı haberlerden en önemlisi, aile hekimlerinin ek ödeme aldığıdır. Aile hekimleri 18 ay boyunca sadece 6 ay şartlı ek ödeme almıştır. Bu şartlı ek ödemeyi de aile hekimleri içerisinden sadece yüzde 20’si, son ek ödemeyi de sadece yüzde 5’i alabilmiştir. Aile Hekimleri Federasyonu olarak, aile hekimlerinin haklarını sonuna kadar takip edeceğiz ve bu şekildeki algıların ortadan kaldırılması için mücadelemize devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim