İlçemizde farklı kesimlerden insanların bir araya gelerek oluşturduğu ve Samandağ’ın ortak mirası olan her dilden eserlerin seslendirildiği Samandağ halk korosu çalışmalarına yeniden başladı.                              Projesini ve koro şefliğini eğitimci Gönül Beyaz’ın yaptığı halk müziği korosu, yeni konserler vermek ve müzikle ilgilenen her kesimden insanla yollarını birleştirmek için kolları sıvadı.
Kurucu şef Gönül Beyaz, yeniden başlayan çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada tüm sanatseverleri koroya katılmaya davet etti.
Beyaz, açıklamasında “Samandağ’ımızın sanata dair umutlarını beklentilerini hep diri tutmak zorundayız. İlçemize büyük emekle kazandırdığımız ilçemizin adını simgeleyen "KORO"yu korumak ve devam ettirmek için aynı zamanda önümüzdeki aylarda gerçekleşecek konserlerimiz için büyük keyifle, gururla çalışmalara başladık.
Sesi güzel, türkü okuyan veya halk müziği dalında enstrüman çalan tüm sanat severleri koromuza bekleriz.  Koromuzda yer almak isteyen arkadaşlarımız 0535 662 83 36 no’lu telefonu arayarak bilgi alabilirler.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim