İyi Parti Genel başkanı Akşener, programda birçok konuya değinerek asgari ücret hakkındaki açıklamasında “20 milyon çalışanın 10 milyonu asgari ücretle çalışıyor” dedi.. İktidarın BAE’yle yaptığı anlaşmayla ilgili ise “Sadece şunu söylemek istiyorum, sen nelere kadirmişsin ey Sedat Peker” dedi.

İyi Parti lideri Akşener, AKP Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un Haber Global’de yaptığı asgari ücret hakkındaki görüşleriyle ilgili konuşarak ” Piyasadaki kur hareketliliğinden önce ekonomist arkadaşlarımızın yaptığı çalışmada asgari ücretin net 4 bin TL olması ve vergi yükünden çalışanlarımızın rahatlatılması yönünde çalışma yapmıştı. Ancak bugün doları düşündüğümüzde arkadaşlarımız yeniden çalışacak, revize edecek. Bir şey daha var yalnız, Türkiye çalışanlarının yüzde 50’lik kısmı asgari ücretle çalışıyor. Kime sorsam nerede çalışırsa çalışsın asgari ücretle çalıştığını söylüyor. 22 milyon çalışanın 10 milyonunun asgari ücretli olduğu söyleniyor, bu da başka bir fakirleşme sebebi.”ifadelerine yer verdi.

Döviz hareketliliğinin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener ekranlardan erken seçim çağrısı yapmış, Kılıçdaroğlu mitinglere başlayacağını duyurmuştu. Program sunucusu Küçükkaya Akşener’e bu konuyla ilgili görüşlerini de sordu. Akşener:

“Seçim istemek vatan hainliği değildir. Bu çok ayıp. Vatan hainliği ve Türkiye’nin bekası diye iki kavramın içi boşaltıldı. Terörist olarak adlandırılmaktan bıktık. Ramazan Bayramı’ydı, o zaman Erdoğan Cumhurbaşkanıydı. Tüm parti liderlerini toplamasını ve onların görüşlerini almasını önermiştim ve inanılmaz hakaret yedim. Biz düşmanca bir tavır sergilemiyoruz, çözüm önerisi sunuyoruz. O memleket masası kurulup, hepimizin görüşlerinden ortak tutum çıksaydı Türkiye’nin zararına mı olurdu? Bu kutuplaşma dili iğrenç bir dil.” dedi.

Akşener “Biz 13. Cumhurbaşkanı seçeceğiz ve onun eliyle hızlı bir şekilde Parlamenter Sisteme geçilecek. Ucube sistemden kurtulacağız. Mesele Erdoğan değil, mesele sistem. Biz oyların çoğunu alacağız. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak.”

Akşener, iktidarın 15 Temmuz’un ortaklarından biri olarak nitelendirdiği BAE lideri ile anlaşmalar yapması hakkında da konuştu.

“Günü gelir BAE Hollanda’yı alır ‘Ey Hollanda olur’ günü gelir Fransa’yı alır ‘Ey Fransa olur’. Doların yükselmesi bildiğim kadarıyla 45 milyar dolarlık varlık fonunun içerisindeki şirketlerin değeriydi. Şimdi gelen noktada yarıya düştü, onun 10 bin dolarlık kısmı için BEA anlaşması yapıldı. İçeriği nedir bilmiyoruz. Halbuki bunun kamuoyuyla paylaşılması gerekir. Sadece şunu söylemek istiyorum; Sen nelere kadirmişsin ey Sedat Peker. Bir savcı bile çıkıp soruşturma açmadı. O kadar acı bir şey ki. İddia edilen konuların sahiplerinin ‘bu yanlış, benim bu konuyla alakam yok’ demediği bir ortamda, suçsuz günahsız insanların zarar görmemesini önlemek bizim görevimiz. ”

Millet İttifakı olarak ortak miting düzenlemeyi düzenlemeyi düşünüyor musunuz sorusuna yönelik “Şu anda bunu düşünmüyoruz. Sebebi şu: Sayın Erdoğan öznesi benim olduğum iki konuşma yaptı ‘şu kadın, bu kadın’ diyerek. Denizli’de 3 günlük miting yapalım dedik sonra ki fasılda tekrar esnaf gezmeye devam ettik. Denizli mitingi çok zaruri oldu ama çok güzeldi. Bizim yapmak istediğimiz ‘temalı’ mitinglerdi. Çiftçi mitingi, sanayiciler mitingi gibiydi. Önerimiz şudur: Biz tüm imkanlarımızı Anadolu’ya yayılarak orada ulaşmadık insan bırakmamamız lazım. Bir araya toplanıp bir iş yapmak yerine Türkiye’nin farklı yerlerine gidip ayrı ayrı bir çok iş yapmak daha faydalı” dedi

Editör: TE Bilişim