CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 11 yıldır prefabrik bir binada hizmet verdiğine dikkat çekerek, "İtibardan tasarruf olmaz diye uçak filosu kurup, yazlık, kışlık saray yaptıranlar, Ankara’nın göbeğinde Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir bina tahsis edememiş" dedi.

Gölbaşı'nda 2010 yılından beri prefabrik bir yapıda hizmet veren Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret eden Yıldırım Kaya, burada yaptığı açıklamada, "İtibardan tasarruf olmaz diye uçak filosu kurup, yazlık, kışlık saray yaptıranlar, Ankara’nın göbeğinde Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir bina tahsis edememiş. Bu görüntü Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na ve başkent Ankara’ya hiç yakışmıyor. Ankaralı vatandaşlarımız da duruma tepki göstererek, yeni hizmet binası yapılmasını ya da yeni bir bina verilmesini talep etmektedirler. Gölbaşı ilçemizin ihtiyaçlarını karşılayacak ilçe milli eğitim binasına bir an önce kavuşması gerekir" dedi.

Konuyu Meclis gündemine de taşıyan Kaya, TBMM Başkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması talebiyle şu soruları iletti:

- “Ankara Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü neden prefabrik binada hizmet vermektedir?

- Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ankara Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün prefabrik binada hizmet vermesi ne anlama gelmektedir?

- Ankara Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hizmet binası verilecek/yapılacak mıdır? Bu konuda yapılan bir çalışma var mıdır?"

Editör: TE Bilişim