CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaretinde; Hatay'la ilgili izlenimlerini paylaştı. Özel, “Biz göçmenlere düşman değiliz. Ama göçmen yaratan politikalara düşmanız. Göçmen yaratan siyasetçilerin de karşısındayız. Kimseyi itmeden-kakmadan, üzmeden, güle oynaya ama mutlaka memleketlerine geri yollamak durumundayız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Ziyarete; CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, İsmet Tokdemir ve Suzan Şahin, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ile CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, CHP Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Filiz Haksöz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ve Maltepe Belediye Başkanvekili Besim Ünsaldı da katıldı.

LÜTFÜ SAVAŞ: "CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLARAK GAYET İYİ DURUMDAYIZ"

Savaş, ziyarette şunları söyledi:

“Hatay; tarih, kültür ve medeniyet şehri ama bununla birlikte yaklaşık on yıldır spor şehri. Süper Lig’de çok takımımız var. Türkiye’de derece yapan takımlarımız da var. Suriyeli sığınmacılar ve ekonomi dışında bir sıkıntımız yok. Hatay’ı altyapıdan başlamak üzere çok güzel şekilde revize ediyoruz. Siyaset anlamında da şu anda Cumhuriyet Halk Partisi olarak gayet iyi durumdayız. Sizlerin de destekleri ile daha iyi duruma geleceğiz.”

ÖZEL: "CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE CİDDİ BİR UMUT VE DESTEK YÜKSELMESİ VAR"

Uzun süredir Hatay’a ziyaret gerçekleştirmek istediklerini belirten Özel, şunları söyledi:

“2019 yerel seçimlerinden sonra, başkanımızın başarısı ve yeni kazandığımız belediyeler için Hatay’a gelmek istiyorduk. Hatay’ın milletvekilleri Hatay’ın sorunlarını Meclis’te dile getiriyor. Buraya geldiğim andan itibaren anketlerde gördüğüm rakamları Hatay’da sokaklar, esnaf, kahveler teyit ediyor. İktidar partisine ciddi bir tepki, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ciddi bir umut ve destek yükselmesi var. Hatay’da buna katkı sağlayan herkese özellikle teşekkür ederim.”

Özel, gerçekleştirdiği ziyaretler sonucunda Hataylıların yüksek enflasyon ve maliyet artışlarından şikâyet ettiğini ve tek umutlarının sandık olduğunu vurguladı.

"HATAY ŞU ANDA TÜRKİYE’NİN ÜVEY EVLADI OLMUŞ DURUMDA”

Editör: TE Bilişim