Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 6 Eylül'de TCDD'de genel müdür olarak göreve başlayan Abdülkerim Murat Atik, bir hafta sonra görevden alındı. TCDD'nin başına getirilmesi tartışmalara neden olan Atik'in adı 2008 yılında Oktar'a açılan davanın 40. sırasında geçiyordu. Atik'in görevden alınması sonrasında yerine Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş getirildi.

20 Eylül 2019'da TCDD'ye Genel Müdür olarak atanan Ali İhsan Uygun, 4 Eylül'de görevden alındı. Yerine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik getirildi. Atik, 6 Eylül'de Uygun'dan görevi devraldı. Atik'in göreve getirilişi TCDD'de bürokrasisinde tam bir şok etkisi yarattı.

YERİNE YARDIMCISI METİN AKBAŞ ATANDI

Çünkü, TCDD'de tecrübesi olmayan bir kişinin uzun ömürlü olmayacağı yorumları yapıldı. Beklentiler doğru çıktı ve Atik, 7 günlük genel müdürlüğünden el çektirildi. İstifası alınan Atik'in yerine ise Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş atandı. Son dönemde böylelikle 7 defa genel müdür değişikliğine gidilmiş oldu

Editör: TE Bilişim