Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı konut kredi desteğine tepki göstererek, ” Erdoğan, sanki konut alımlarında vatandaşlara kolaylık yaparmış gibi bu akşam açıklamalar yaptı. Bu kıtlıkta Erdoğan’ın aklına gelen tek şey, inşaat şirketlerine nasıl para aktaracağı” dedi.

Davutoğlu, Mersin’de temaslarına devam ediyor. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıkladığı konut kredisi desteği paketini eleştirdi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Erdoğan, sanki konut alımlarında vatandaşlara kolaylık yaparmış gibi bu akşam açıklamalar yaptı. Bu kıtlıkta Erdoğan'ın aklına gelen tek şey, inşaat şirketlerine nasıl para aktaracağı.

Bu kıtlık içinde Allah aşkına hangi fakir fukara, evine ekmek götüremeyen kişi gidecek 2 milyon liralık kredi alacak? Hangisi? Kim alabilir? Enflasyonun üreticide yüzde 120, tüketicide 70'e çıktığı bir yerde sen yüzde 14 faizle vereceksin, kime yarayacak bu?

Kim kazanacak? İnşaat şirketleri. Fakir fukara evine ekmek götüremiyor. Önce enflasyonu kontrol et. Önce fiyatları indir. Önce reel bir geliri olsun halkın, ondan sonra o reel gelirden artırarak konuta girsin.

Orta sınıf bile bu şartlarda ev sahibi olmayı düşünemez. Önce enflasyonu düşüreceksin.

TOKİ'yi de kendi rantınıza alet etmeyin. Bu Türkiye'de hala bu iktidarın bir çözüm üreteceğine inanan varsa, bu yaşananlardan hiçbir ders almamış demektir."

Editör: TE Bilişim