Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyebileceklerini söyledi.

Habertürk TV yayınına katılan Erbakan şöyle konuştu: "Biz bu faturanın ortağı olmalıyız. Bu faturayı ortaya koyanların iktidardan gitmesi için sonuna kadar mücadele ederiz. Seçimlere de gireriz. Diyelim ki ikinci turda sayın Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey kaldı. Biz ikinci turda kalmadığımıza göre kimseye destek vermeyiz deme imkanımız yok. Öyle bir durumda Kılıçdaroğlu'nun olmasından Tayyip Bey'in olması bizim kitlemiz, tabanımız açısından daha anlaşılır olacaktır."

Erbakan açıklamalarından diğer başlıklar şöyle:

"İTTİFAK ÇAĞRIMIZ GEÇERLİ"

 91'deki Refah Partisi'nin MÇP ve İDP'nin yaptığı ittifaktan esinlenmiştik. Seçmen tabanı birbirine yakın olan partilerin bir araya gelmesinden sinerji doğabilir diye çağrıda bulunmuştuk. Hâlâ çağrımız geçerlidir. O dönem yüzde 17 oy alınmıştı. Benzemezlerin bir araya gelmesiyle sinerji doğmuyor. 6'lı masada CHP'nin olması, özellikle AK Parti'den kopan, kopmayı düşünen kararsız seçmen için bir bariyer oluyor. CHP, DSP, HDP ile ittifak yapsa daha sinerjik olabilir.

"GELECEK PARTİSİ DE HASSAS"

Orada ilkeler önemli. Bizim 6'lı masayla ilgili söylediklerimiz var. Başta İstanbul Sözleşmesi var. CHP, "iktidar olursak İstanbul Sözleşmesi'ne geri döneceğiz" diyor. CHP'nin sözcülerinden bir tanesi "5-6 yaşındaki çocukların Kur'an öğrenmesi çağdışılıktır, bunu kabul edemeyiz" demişti. Bir diğer parti sözcüsü "Ayasofya müze olarak kalmalıydı" demişti. Ekonomi ile ilgili problemlerimiz var. Masada oturanlardan birisi Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanıydı. Şimdi sorduğunuzda 'düşük faizle borç bulacağım' diyor. İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili Gelecek Parti'nin de hassasiyeti var. Saadet Partisi de o masanın içinde.

Editör: TE Bilişim