Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yeniden gündeme gelen 17-25 Aralık operasyonu sonrasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

17-25 Aralık soruşturmasında adı geçen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur"  açıklamasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor. 

Ali Babacan'ın “Malum arkadaşlar sağı solu tehdit ettiler” sözlerinin ardından Ertuğrul Günay da sürece o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahale ettiğini söyledi.

Günay, Halk TV’de yaptığı açıklamada, TBMM Araştırma Komisyonu’nun bakanları Yüce Divan’a gönderme eğiliminde olduğunu belirterek “Fakat bir erteleme oldu. O erteleme tam kararın komisyonda çıkacağı gün. O zaman başbakandı sanıyorum Erdoğan, komisyon başkanını aradı. Komisyon başkanı bembeyaz bir yüzle girip, toplantıyı erteledi. O bir hafta içinde de yeni birtakım girişimler oldu. Ali Bey (Ali Babacan) ‘sağı solu tehdit ettiler’ derken sanıyorum bunu söylemiş olabilir." dedi.

Muhalefet ve iktidarın Yüce Divan oylamasında fire verdiğini de iddia eden Günay, AKP’den bir grup yukarının iradesine rağmen gitmeleri yönünde oy verdi, muhalefetin de üç partisi de fire verdi. Muhalefet yeteri kadar etkinlik sergileyemedi. Muhalefet topyekun Meclis’teki oylamada bulunamadı bile. İncelerseniz görürsünüz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim