Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 5. Olağan Kongresi yarın Ankara Spor Salonu'nda toplanacak.

"Çözüm biziz, sözümüz var" sloganı ile düzenlenen kongrede, "Mutabakat Komisyonu"nda alınan karar doğrultusunda eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın yeniden aynı göreve seçilmeleri bekleniyor. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, kongrede hem iktidar hem de muhalefete yönelik mesajlar çıkacağını söyledi.

HDP, 5. Olağan Kongresi'ni "kapatma davası"nın gölgesinde gerçekleştirecek. HDP'nin 1050 delegesi, kongrede, eş genel başkanlık seçiminin yanı sıra 100 üyeli Parti Meclisi ile Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu üyelerini belirleyecek.

Kongrede, PM üyeliklerinin de önemli bir bölümünün değişeceği ifade ediliyor. Aydın, yazar, sanatçı, siyasetçilerden oluşan bir Danışma Kurulu da kongrede oluşturulacak.

Üç partiye davet yok

Kongreye, HDP'nin bileşeni partiler HDK, DTK ile yine HDP öncülüğüne kurulan 7'li ittifak üyelerinin temsilcilerinin yanı sıra CHP, DEVA, Gelecek, Saadet, Tek Parti, Sol Parti, TKP, Kürdistan İttifak partilerinin temsilcileri davet edildi. AKP ve MHP'nin yanı sıra İYİ Parti de kongreye davet edilmedi.

Editör: TE Bilişim