İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 16 Haziran 2021'de TBBM'de grup konuşması yaptı.

Genel Başkan Akşener yaptığı grup konuşmasında "Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in insanlığa olan büyük hizmetlerinden ötürü;   İYİ Parti grubu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin Türklerin gururu olan bu iki bilim insanımızı insanlığa ve bilim dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı Nobel'e aday göstermesini talep edeceğiz.’’ açıklamasında bulundu.
 Erdoğan’ın NATO Zirvesi’ndeki diplomasi anlayışına ilişkin; ‘’Dünün ey Biden’ı, bugünün dostum Biden’ı oluverdi. İşte size sayın Erdoğan’ın bipolar dış politika anlayışının son örneği. İşte size kanka diplomasisinin Türkiye’yi getirdiği son nokta.’’ dedi.
Genel Başkan Akşener, milletimizin yokluğuyla, yoksulluğuyla dalga geçecek noktaya gelerek; ‘’Aç olanları da buyurun, siz doyurun.’’ diyen Erdoğan’a karşı; ‘’Olur. İn oradan. Doyurmayan namerttir.’’ dedi.

İlçe gezilerinde karşılaştığı manzaraları aktaran ve erken seçimin gerektiğini belirten Genel Başkan ‘’Sandığı getirdiğinde göreceksin ki umutsuz bıraktığın gençlerimiz en iyisini bilir. Çileye terk ettiğin EYT’li kardeşlerim en iyisini bilir. 3600 ek gösterge mağduru polisimiz, sağlık çalışanlarımız ve öğretmenlerimiz en iyisini bilir. Enflasyona ezdirdiğin işçilerimiz, memurlarımız, emeklilerimiz en iyisini bilir. Borç batağına sapladığın esnaf kardeşlerim, çiftçi kardeşlerim en iyisini bilir. Açlığını, yokluğunu, yoksulluğunu alay konusu yaptığın bu büyük millet emin ol, en iyisini bilir. Sen yeter ki sandığı getir, milletimiz ne yapacağını çok iyi bilir.’’ dedi.

Milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir vizyonla Akşener pandemi döneminde sıkışan işletmeler için, süt üreticileri ve tavukçuluk sektörü için çözüm önerilerini paylaştı.
Şehit ailelerinin ve gazilerin yaşadığı sorunları dile getiren Genel Başkan Milletin Kürsüsü’nde sözü Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Cihan Köktürk’e verdi.

Editör: TE Bilişim