İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, " Millet İttifakı'nın belirleyeceği adayın, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını rahatlıkla söyleyebiliyoruz" dedi.

Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir Gaziemir İlçe Başkanlığı'nda bugün basın toplantısı yaptı. Dervişoğlu'na, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ eşlik etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte ilçe ilçe gezerek yurttaşlarla bir araya geldiklerini anımsatan Dervişoğlu şunları söyledi:

"Bize 'Yarın seçim yok, neden geziyorsunuz' dediklerinde, amacımızın siyasi olmadığını söylüyoruz. Seçime yönelik bir çalışma yapmıyoruz. Kendi partimizi övmüyoruz, başka partileri de yermiyoruz. Sadece sorunları tespit etmeye çalışıyoruz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in 'Siyaset yapmayacaksınız, sorunları dinleyeceksiniz' diye talimatı var. Yaptığımız her şey sorunlara ortak akılla çözüm aramaktır. Bizim çalışmalarımız, özellikle iktidar kanadını temsil eden siyasi partiler tarafından farklı bir biçimde de anlamlandırılabiliyor. Biz geziyoruz diye diğer partiler de geziyor. Bu da demokrasiye sağladığımız bir güzelliktir."

"ADAYIMIZ 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruya yanıt veren Dervişoğlu, "Sayın Genel Başkanımız, 'Seçim kararı alsınlar, adayımız kim olacak görsünler' demişti. Aday şudur, budur tartışmasına hiç girmiyoruz. Ancak Millet İttifakı'nın belirleyeceği adayın, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını rahatlıkla söyleyebiliyoruz" dedi. 

Editör: TE Bilişim