Memur ve emeklilerine yapılacak zamların belirlendiği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sırasında masaya Memur-Sen’le birlikte oturan Türkiye Kamu-Sen, yetkili sendika olarak Memur-Sen’in tek başına imzaladığı sözleşmeye tepkisini, sendikanın adını taşıyan gazetenin özel sayısında dile getirdi. Gazetenin manşetinde, "Bu toplu sözleşmeyi kabul etmiyoruz" denildi.

Türkiye Kamu-Sen, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin mutabakatla sonuçlanmasının ardından, ‘Türkiye Kamu-Sen’ adını taşıyan gazetesinin toplu sözleşme özel sayısını yayınladı. Gazetenin kapağında, “Bu toplu sözleşmeyi kabul etmiyoruz” denildi.

“İLERLEME SAĞLAYAMADIĞIMIZ HUSUSLARDAN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ”

Gazetede, Önder Kahveci’nin sözleşmeye ilişkin görüşlerine de yer verildi. Görüşmelerin başlamasından son ana kadar bütün gücüyle mücadele ettiklerini savunan Kahveci, süreci şöyle anlattı:

“Sonuç itibarı ile geçmiş dönemlere kıyasla mesafe katedilmiş olsa da özellikle refah payı ve seyyanen zam başta olmak üzere kırmızı çizgi olarak gördüğümüz taleplerimizi karşılamaktan uzak kalan bu toplu sözleşmeyi kabul etmiyoruz. İlerleme sağlayamadığımız hususlardan vazgeçmiş değiliz. Özellikle refah payı, seyyanen zam, yardımcı hizmetlilerin sorunları, vergi dilimleri başta olmak üzere acil çözüm bekleyen konulardaki taleplerimizin hayata geçmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz.”

"TAVİZ VERMEYECEĞİMİZ TALEPLERİMİZ KARŞILIK BULMADI"

Türkiye Kamu-Sen gazetesinin özel sayısında, toplu sözleşmeyi neden kabul etmedikleri şu maddelerle sıralandı:

- “2022 yılı için yüzde 5 7, 2023 yılı için yüzde 8 6 ücret artışı, mevcut enflasyon rakamlarının ve zorunlu harcama kalemlerinin altında kaldı.

- Kamu çalışanlarını enflasyon karşısında koruyacak refah payı uygulaması hayata geçirilmedi.

- Geçmiş dönem kayıplarını karşılamasını amaçladığımız seyyanen zam talebimiz gerçekleşmedi.

- Taviz vermeyeceğimiz ve vazgeçmeyeceğimiz taleplerimiz karşılık bulmadı.

- Yardımcı hizmetlilere ilişkin hassasiyetlerimiz göz ardı edildi.

- Ek gösterge düzenlemesi, yapılacak çalışmaya bırakıldı.

- Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin bağlayıcı bir metin kaleme alınmadı.

- Bayram ikramiyesi talebimiz karşılık bulmadı.

- Vergi diliminden kaynaklı zararlarımız telafi edilmedi.”

Editör: TE Bilişim