CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da bulunduğu törende konuşan Kılıçdaroğlu, İBB'ya açılan teftişe ve iddialara da yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "İstanbul Belediye Başkanımıza yönelik haksız suçlamalar var. Bütün dünya bunların tamamının haksız olduğunu biliyor ama unuttukları bir şey var. Bu ülkenin insanının ferasetine güveniyorum. Bu ülkenin insanlarına güveniyorum. 13 bin küsur oy farkıyla alınmıştı İstanbul. O fark 800 bine çıktı. Nasıl geri alınabilir diye özel çabalar harcanmıştı. İnsanların vicdanında demokrasi vardır. Doğrunun arkasından koştuğumuz zaman bütün engeli aşarız" dedi.

Kılıçdaroğlu "Hiçbir ayrım yapmadan, kişilerin inançları, kimlikleri, siyasal görüşleri, yaşam tarzları ayrımı yapmadan bütün İstanbul'u kucaklamak bizim görevimizdir. Ülkeyi nasıl daha sağlıklı, tutarlı, kararlı, itibarlı bir yönetime kavuşturacağımızı artık Mısır'daki sağır sultana bile duyuracağız. Onların görevi engel çıkarmak bizim görevimiz engelleri aşmak" diye konuştu.

"Buradan kısaca bir çağrı yapmak isterim" diyen Kılıçdaroğlu, "Engel çıkarmasınlar, engelleri aşarız. Gölge etmesinler, güneşi mutlaka doğururuz. Bizim belediye başkanlarımıza engel çıkaranlar şunu çok iyi bilmeli, karanlığın zifirîsindeyiz ama güneşin doğmasına çok yakınız. Engel çıkarmasınlar, bunun hesabını yeri ve zamanı gelince verecekler. Belediyelere engel olmak halka engel çıkarmak demektir." dedi.

Editör: TE Bilişim