AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında konuşurken, sosyal medyada ‘prompter’ fotoğrafları konuşuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a Twitter’dan seslenerek; “Bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun.” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Erdoğan, bırak “sorulara” vereceğin cevapları, bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun. Bir ilçe sular altında, ciddi felaket haberleri peş peşe geliyor ama senin ülkeyi yönetme kapasiten yok. Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende…”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel sosyal medya hesabından, “Prompterlar, fısıldamalar havada uçuştu. Topluma ısrarla başarı havası yansıtılmaya çalışılıyor ancak olmuyor” diye yazdı.

BABACAN’DAN DA PROMPTER GÖNDERMESİ

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Erdoğan ile aynı saatlerde bir başka canlı yayındaydı, yayının sonunda “Prompter kullanmadan soruları cevapladığım bir yayını daha geride bıraktık” diyerek Erdoğan’ın röportajına göndermede bulundu.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la aynı saatte, Habertürk’teki canlı yayına çıktı. Babacan, canlı yayın biter bitmez, kişisel Twitter hesabından,Ali Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN Türk-Kanal D ortak yayınındaki fısıldaşmalara “Prompter kullanmadan soruları cevapladığım bir yayını daha geride bıraktık” sözleriyle göndermede bulundu.

Editör: TE Bilişim