CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, faturasını ödeyemediği için elektrikleri kesilen Moda Sahnesi’ne ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu’nun Kadıköy’deki ziyaretine, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı eşlik etti. Tiyatro sahnesini gezen Kılıçdaroğlu, yanında getirdikleri bir kandil ve feneri, Moda Sahnesi Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan’a verdi.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bir toplumu var eden değerlerden birisi de sanat ve kültürdür. Sanat ve kültüre ne kadar önem verirsek, Türkiye’nin saygınlığı, Türkiye’nin itibarı bütün dünyada o kadar iyi yankılar uyandırır. Moda Sahnesi’nin elektriklerinin kesildiğini duyunca doğrusunu isterseniz ürpermedim değil. Bir sanat alanında, sanatın icra edilmesinde elektriklerin kesilmesi başlı başına vahim bir tablodur. Ama sonradan bağlandığını duydum ve gerçekten son derece mutlu oldum” dedi.

"BAHÇELİ’NİN KANDİLLERİNDEN İKİSİ BURADA"

Elektrikteki fiyat artışları konusuna değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bu konuda düşüncelerimi sosyal medyada da paylaşmıştım. Bunun üzerine Sayın Devlet Bahçeli kendi il başkanlarına talimat vererek bana kandiller göndermelerini söylemişlerdi. O kandillerden ikisi burada. Bir lamba, bir de fener. Dolayısıyla düşündüm ki en çok Moda Sahnesi’ne yakışır bunlar. Benzer bir olayı yaşadılar. Ama 21. yüzyılda kandillerden ya da lambalardan değil. Lambalar, kandiller ayrı şeyler. Onlar bizim kültürümüzün bir parçası. Elbette ki kandilimiz de olsun. Elbette ki lambalarımız da olsun. Elbette fenerlerimiz olsun ama 21. yüzyıldayız biz artık elektriklerimiz olsun. Buzdolaplarımız çalışsın. Dolayısıyla elektrikten yararlanan, enerjiden yararlanan bütün esnafın, vatandaşların en azından pahalı bir bedel ödemeyerek bu enerji hakkından yararlanmaları gerekiyor.”

Kılıçdaroğlu, sanat dünyası ile olduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek “Sizler var olduğunuz sürece biz varız. Bizi eleştirdiğiniz sürece de biz kendi varlığımızı biraz daha güçlenmiş hissedeceğiz. Çünkü sanat demek aynı zamanda eleştirmek demektir. Dolayısıyla sanatın bu yönünü de ihmal etmeyelim” diye konuştu.

Moda Sahnesi Sanat Yönetmeni Aydoğan ise ikinci elektrik faturalarının son ödeme tarihinin dün dolduğunu kaydederek lamba ve fenerin çok işe yarayacağını söyledi.

FATURA YANITI

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, “Siz elektrik faturanızı ödemeyeceğinizi söylemiştiniz. Size yeni bir fatura geldi mi? ” sorusuna “Bilmiyorum, ben evde değilim ama Ankara’ya dönüşte eşime sorayım yeni fatura geldi mi gelmedi mi? Haberim yok şu anda” yanıtını verdi.

"GAYET GÜZEL BİR EMOJİYDİ"

Bir gazetecinin “Devlet Bahçeli, Diyarbakır gezinizle ilgili sizi eleştirmişti. Siz de ona sosyal medyadan emoji ile cevap vermiştiniz” demesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Gayet güzel bir emojiydi” dedi.

Editör: TE Bilişim