Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in eski AKP milletvekili Metin Külünk’e ilişkin iddialarda bulunduğu videoda ismi geçen ve 29 Aralık’ta Bulgaristan’da trafik kazasında hayatını kaybettiği belirtilen Taner Ay’ın ailesi yeni bir açıklama yapmış, açıklamada Taner Ay’ın ölümünün kaza sonucu olmadığını öne süren ailenin “Kaza süsü verilerek şehit edilmiştir" ifadeleri yer aldı. Ay ailesi daha önce oğulları ile ilgili basında yer alan iddialara ilişkin “İspat edene 1 milyon vermeye hazırız” demişti.

Bu açıklamanın ardından Taner Ay, yeniden gündeme geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi isimlerle fotoğrafları bulunan Taner Ay'ın,   yasaklı olan Almanyalı Osmanlılar isimli çeteyle bağlantılı olduğu iddia edilirken; TİP Milletvekili Ahmet Şık'tan Çavuşoğlu ve Ay arasındaki bağlantıya ilişkin önemli bir iddia daha geldi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Bilkent Bahçe sitesindeki evini Taner Ay'ın yaptırdığını öne sürdü.

Şık, ''Çok yakın olduğunuz (dostluk mu iş ortaklığı mı açıklarsınız belki) sır değil. Bilkent Bahçe sitesinde inşaatı süren ve site sakinlerince “Dışişleri Bakanının konutu” diye anılan tripleks villayı yaptıran da Taner Ay olunca merak ediyor insan'' ifadelerini kullanırken; Çavuşoğlu'na da 'Yorumunuz nedir?' diye sordu. 

Editör: TE Bilişim