Süleyman Soylu'dan 'siyasi cinayetler' açıklaması: Bu FETÖ taktiğidir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin gündemine oturan 'siyasi cinayetler' tartışması ile ilgili açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geçtiğimiz günlerde yaptığı "Siyasi cinayetler işlenebilir, kaygım var. Erdoğan gitmemek için her şeyi yapacaktır" açıklaması tartışmaları da beraberinde getirdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik; Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği, bazı muhalefet parti başkanlarının da destek verdiği sözleri sorumsuzluk olarak değerlendirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da yaşanan olay üzerine harekete geçerek iddialarla ilgili resen soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili son açıklama ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

"SORDUM, EMNİYET VE MİT'TE İSTİHBARAT YOK"

İddialara sert bir dille yanıt veren Bakan Süleyman Soylu, "Bu uzak duracağımız bir mesele değil. Ben İçişleri Bakanı'yım, sordum, 'Arkadaşlar böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı?' MİT'e, emniyete sorduk öyle bir bilgi yok. Peki siz bu bilgiyi nereden aldınız?" ifadelerini kullandı.

"BU FETÖ TAKTİĞİDİR"

İddiayı gündeme getirenlerin FETÖ taktiğine başvurduğunu söyleyen Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Terör örgütleri ile bir eliniz, bağınız var veya yabancı servislerle bağınız var. Veya büyükelçiler kafanızı karıştırdı... Bu FETÖ taktiğidir.

"MİLLETİ SİYASİ HIRSINIZINA KURBAN ETMEYİN"

Onlarla çok kolkola girerseniz onların hamileliğini kabul ederseniz, geleceğiniz durum da budur. Siyasi hırsınıza bu milleti kurban etmeyin."

Editör: TE Bilişim