Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “aday olması” çağrıları yapılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti lideri Meral Akşener görüşmesi yarım saat sürdü. İki isim görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı çağrıları yapılan Yavaş, bu açıklamalarla ilgili, “Bazen bu tür konuşmalara şahit oluyoruz ama çizgimi hiç bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Çünkü ben siyasetin içinde bir insan değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar benim bilgim ve rızamın dışında. Ben de görevimin başındayım” dedi.

"BİZİ BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARINI ANLATACAĞI PROGRAMA DAVET ETTİ"

Mansur Yavaş’ın, belediye başkanlığı sürecinde yaptığı icraatları mayıs ayında düzenlenecek bir programla kamuoyuna duyuracağını, partisini ve kendisini de o etkinliğe davet etmek için ziyaret etiğini belirten Akşener, “Kendisine çok teşekkür ediyorum. Elbette o davete icabet edeceğiz. Hem pandemide hem de ekonomik zorluklar yaşanan şu dönemde belediye kaynaklarını çarçur etmek, birilerinin cebine doldurmak yerine fakir fukaranın yanında olarak, onların nefes almasını sağlayıp somut adımlar atarak sosyal belediyecilik nasıl olur herkese göstermiş bir belediye başkanımız. Dolayısıyla bu çalışmalarını sizlerle ve bizlerle paylaşacak. Çok teşekkür ediyorum nezaketi için” dedi.

"ÜÇ YILIN HESABINI VERMEK İSTİYORUZ"

Mansur Yavaş da belediye başkanlığını devralalı üç yıl olduğunu hatırlatarak, yapacakları tanıtım toplantısına Akşener’i davet ettiğini belirterek şöyle konuştu: “8 Nisan 2019’da devralmıştık, 8 Nisan 2022’ye geldik. Önümüzde 2 yıl daha var ama biz alışkanlık yaptırıp, yaptıklarımızın yapamadıklarımızın neler olduğunu anlatıp bu 3 yılın hesabını vermek istiyoruz. Öncelikle olarak seçilmemizde katkıları olan Millet İttifakı’nın sayın genel başkanlarının hepsini davet edip, sizlerin de huzurunda Ankara’da zihniyet olarak üç yılda neler değişti? Neler yapıldı neler yapılmadı? Engellemeler oldu Mu? Olduysa hangi konularda oldu? Bundan sonraki 2 yılı da nasıl tamamlayacağımız yönünde açıklama, tanıtım yapacağız. Genel başkanımızı da o programa davet etmek için geldim. Ayda bir, iki ayda bir mutlaka gelip kendilerini ziyaret ediyorum. Kendisi vatandaşın, esnafın durumunu sık sık aktarıyor. Biz de çözüm bulmaya çalışıyoruz.”

"BU TÜR AÇIKLAMALARA YORUM YAPMIYORUM"

Kamuoyunda ‘cumhurbaşkanlığı adaylığı’ konusunda yapılan tartışmalara da cevap veren Yavaş, bu tür açıklamalara yorum yapmadığını söyledi. “Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı” ifadelerine yer veren Yavaş, “Ne diğer siyasi partilere ne siyasi parti genel başkanlarına laf söylemeli ne de onların içişlerine karışmalı. İşine gücüne bakmalıdır. Ben seçilmeden önce şöyle bir söz verdim: 'Bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz. Seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız.' O tavrımı aynen devam ettiriyorum. Kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum" diye konuştu.

"GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"

Yavaş, “Bazen bu tür konuşmalara şahit oluyoruz ama çizgimi hiç bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Çünkü ben siyasetin içinde bir insan değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar benim bilgim ve rızamın dışında. Ben de görevimin başındayım” dedi.

Editör: TE Bilişim