Soylu, son günlerde sığınmacı sorunuyla ilgili haberlerde öne çıkan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a ağır sözlerle yüklenmişti.

Saat 10:30’da bakanlığa gitmek isteyen Özdağ’a polisler izin vermedi.

Basın açıklamasını takip eden gazeteciler polis tarafından darbedildi. Özdağ’a tepki gösteren bir kişiyse linç girişiminden son anda kurtuldu.

Burada bir açıklama yapan Özdağ, Süleyman Soylu'ya seslenerek, "Süleyman sana polis arkadaşların arkasına saklanma dedim. Süleyman, polis arkadaşların arkasına saklanma, bu arkadaşlar Türk milletinin çocukları, senin bodyguard'ların değil. Bunların çoğu benim öğrencim. Sen don lastiği satarken ben akademide ders veriyordum adam" dedi.

Özdağ, şunları söyledi: "Kapının önüne gel. Korkak herif. Televizyonda küfretmek, benim aileme küfretmek senin haddine değil. Sen Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin."

SOYLU'YA TEPKİ: TUTUKLANACAKSIN KARDEŞİM!

Özdağ, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Süleyman Soylu'nun liderliğinde Zafer Partisi'ne bir komplo kuruluyor. Bu komplo ile ilgili genel merkezimize gelen bir polis memuru bana bilgi verdi. Kimlerle telefon görüşmesinin kimin yaptığını, bu komploda kimlerin görev alacağını öğrendim. Başka kaynaklardan da bunu teyit ettim. Zafer Partili gibi görülen hesaplar üzerinden 5-6 ilde karışıklık çıkartıp bizi psikolojik baskı altına almak istiyorlar. Biz tuzağa düşmeyiz.

Soylu'nun bana ve aileme yaptığı hakaret bu operasyonun işaret fişeğidir. Bugün Süleyman Soylu'ya meydan okuyarak İçişleri Bakanlığı'nın önüne geleceğimi söyledim ve Soylu'ya çağrıda bulundum. Soylu, korkma! Sen Karadeniz oğlusun; ben Ofluluların cesur olduğunu bilirim. Ama sen Oflu değilmişsin, kofluymuşsun! Sen korktun kardeşim. Ümit Özdağ'dan bu kadar mı korkuyorsun!

Bu görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın kardeşim. Bunun farkındasın. Sen Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. Bundan sonra seninle Süleyman, bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edecek. Ya sen özür dilersin milletin önünde ya da bu kavga sonuna kadar devam eder. Ama provokasyonları hiç deneme! Her provokasyon girişimini ağzından içeri tıkarım senin!"

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün TGRT Haber canlı yayınında Ümit Özdağ'a yönelik, "Adam yerine koymam, haysiyetsiz adam. Bu adam hayvandan aşağı bir adamdır. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" ifadelerini kullanmıştı.

Özdağ, Soylu'nun açıklamasına verdiği yanıtta "Ben yarın İçişleri Bakanlığı’nın önüne gideceğim. Tek başıma ve silahsız. Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle. O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros’un çocuğu. Saat 11.00’de. Erkeksen orada bekle” demişti.

Editör: TE Bilişim