Bordo-mavililer, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 38 yıl sonra şampiyonluk hasretine son vermiş oldu.

Süper Lig’in 35. haftasında 77 puana ulaşan Trabzonspor, lig tarihinde yedinci şampiyonluğuna ulaştı.

Trabzonspor, daha önce 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1980-81 ve 1983-84 sezonlarında ipi önde göğüslemişti.

Bordo-Mavililer ayrıca ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğu elde ederek Fenerbahçe’nin en erken şampiyonluk rekorunu da egale etti.

Kupa Anadolu’ya döndü

Trabzonspor’un zaferiyle şampiyonluk 11 sezon aradan sonra İstanbul’un dışına çıktı.

En son 2009-2010 sezonunda Bursaspor’un zaferi sonrası Galatasaray 5, Beşiktaş 3, Fenerbahçe 2, Medipol Başakşehir ise 1 kez mutlu sona ulaşmıştı.

Teknik Direktör Abdullah Avcı: Trabzonspor'un genlerinde şampiyon olmak var

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak bitime 3 hafta kala şampiyonluğu elde eden Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, "Trabzonspor'un genlerinde şampiyon olmak var. Bu ekibin, taraftarın, camianın, oyuncunun inanması önemliydi." dedi.

Futbolcuların toplantı odasından ayrılmasının ardından konuşmasını sürdüren Abdullah Avcı, rakiplerine karşı gerekli sonucu alarak sonuca ulaştıklarını belirtti.

Avcı, geçen sene Trabzonspor'da sezon sonuyla ilgili kısa 1-2 hikaye anlatmak istediğini ifade ederek, "Gençlerbirliği maçını kazanmıştık. Televizyonda Beşiktaşlılar seviniyordu. Oyuncularıma 'Bir sene önce Beşiktaş'taydım, onların şampiyonluğunu tebrik ediyorum. Önümüzdeki sene Trabzonspor şampiyon olacaktır. Gidip tatilden bu şekilde dönün' dedim. Haziran 28'de ilk antrenman yaptık. Trabzonspor'un genlerinde şampiyon olmak var. Bu ekibin, taraftarın, camianın, oyuncunun inanması önemliydi. 34 hafta çok dengeli, planlı, organize bir şekilde geldik." şeklinde konuştu.

Geçen sene yarışırken bu senenin planlamasını, transferleri, sezon başı kamp programını yaptıklarını kaydeden Avcı, şunları söyledi:

"Sayın başkan burada. Doğru, karşılıklı iyi organize olduk ve hızla mesafe katettik. Ligde erken yol almak çok önemliydi. İstanbul takımlarına hiç maç kaybetmedik. Ligin rekabeti saygıdan geçiyor. Benim için bu sene şampiyonluk kadar değerli olan Sayın Ali Koç'un Trabzonspor'un oyununa ve emeği ile ilgili söylediği sözler. Burak Elmas'ın söylediği sözler, Ahmet Nur Çebi'nin söylediği sözler aslında benim ve Trabzonspor'un ne kadar güzel işler yaptığının bir göstergesiydi. Onun için bazen oyunu kaybedersin bazen şampiyonluğu kaybedersin ama saygıyı hiçbir zaman kaybetmemek en güzeliydi bence."

Editör: TE Bilişim