SKD ve AKDD’ nin ortaklaşa düzenlediği bu yıl 22 yaşına giren Evvel Temmuz Festivali etkinlikleri çerçevesinde SKD tarafından organize edilen ilk konser Vakıflı Mahallesi Ermeni Kilisesi Bahçesinde gerçekleştirildi.
Hüseyin Kayıkçı, Ahmet Gültekin ve Mehmet Özenir’den oluşan Grup Ciran konseri büyük beğeni topladı. 
Etkinliğe; Ermeni Cemiyeti Başkanı Cem Çapar, Vakıflı Mahallesi Muhtarı Berç Kartun ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını Festival Komitesi adına Yusuf Kimyon yaptı. Kimyon, konuşmasında “Samandağ Kalkındırma Derneği’nin 22 yıldır organize ettiği Samandağ Evvel Temmuz Festivalinin ilk akşam etkinliğine hoş geldiniz. Samandağ Kalkındırma Derneği iyisiyle, kötüsüyle, hatasıyla, sevabıyla 22 yıldır Evvel Temmuz Festivalini düzenliyor. Festival tam anlamıyla Samandağ’ı temsil ediyor. Vakıflı’ da yıllardır etkinlikler düzenliyoruz. Samandağ’ da sahilde 11- 12- 13 ve 14 Temmuz’ da Ana dilimizle, kültürümüzle, kimliğimizle konserler düzenliyoruz. Gündüz etkinliklerinde güncel siyasal, politik durumdan yöremizin sıkıntılarına kadar birçok paneller organize ediyoruz. Yıllardır bu böyle devam ediyor. Bu gün de yine burada Samandağ’ da kardeşliğin simgesi olan Vakıflı’ da bir aradayız. Sizleri tekrar Samandağ Kalkındırma Derneği adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Etkinliğimizin Vakıflı’ da gerçekleştirilmesinde katkılarından dolayı Vakıflı Muhtarı Berç Kartun ve Ermeni Cemiyet Başkanı Cem Çapar’a teşekkür ediyorum.” dedi.
Ermeni Cemiyet Başkanı Cem Çapar, selamlama konuşmasında “Samandağ Kalkındırma Derneğinin Evvel Temmuz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlediği konsere hepiniz hoş geldiniz. Samandağ Kalkındırma Derneği ilk gece etkinliğini burada düzenleyerek Vakıflı Köyüne verdiği önemi gösterdi. Bu açıdan kendilerine teşekkür ediyoruz.  Biz Samandağ’ da, Hatay’ da Türkler, Araplar, Ermeniler, Kürtler, Aleviler, Sünniler, Hıristiyanlar, Müslümanlar bir arada kardeşçe yaşıyoruz. Bu yaşam tarzımızı herkesin görmesi gerektiğini ve bunun tüm dünyaya örnek olmasını, herkesin böyle yaşaması gerektiğini düşünüyoruz ve inanıyoruz. Bu vesileyle Kurban Bayramını kutluyor hepinize hoş geldiniz diyorum.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Grup Ciran’ın söylediği şarkılara alkışlarla, halaylarla eşlik eden vatandaşlar doyasıya eğlendi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim