Konya’da eylemci çiftçilerin ifadesi alındı

Bu yıl yeteri miktarda yağış alamayan Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da kuraklıktan dolayı ekili arazileri sulayamayan çiftçilerin ekinleri tarlada yandı. Özellikle Karatay bölgesindeki bazı köylerde tarımsal sulama problemleri yaşanırken, Beyşehir ve Suğla Gölü'nden yeteri kadar su salımı gerçekleştirilemedi.

Köylerine kanallardan su getirilmeyen Karatay ilçesine bağlı İsmil, Sakyatan, Hayıroğlu, Ovakavağı, Karakaya, Göçü ve Yarma Mahallesi çiftçileri 31 Mayıs tarihinde Konya-Adana kara yolunu traktörleriyle trafiğe kapatmıştı.

Yaptıkları eylemde AKP Konya Milletvekili Gülay Samancı'yı istifaya davet eden çiftçiler, “Oturduğun yerden maaş almakla bu işler olmuyor. Burada çiftçi yanmış. Kuşlar kurtlar susuz. Ben sabah kuyumdan kuşlara ve köpeklere su veriyorum. Ovakavağı Köyünde doğup büyüdüm ve burada gömüleceğim. Biz topraksız yapamayız. Konya AKP Milletvekili Samancı'nın istifa etmesi lazım. Bu ovanın kaderiyle bir vekil oynayamaz. Gülay Samancı bize 15-20 bin metreküp su vermiyor” diyerek sitemde bulunmuşlardı.

Konuyla ilgili harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı eyleme katılan çiftçilerin isimlerini belirleyerek haklarında kamu davası açmak için ifadelerine başvurduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim