Samandağ Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen “Kitap Günleri” açılışı törenle gerçekleştirildi. 
Binlerce kitap ve birbirinden değerli yazar ve şairin kitapseverlerle buluşacağı 17- 26 Eylül tarihleri arasında Hz. Hızır Parkında saat 11:00 ile 24:00 arasında açık olacak etkinliğin açılış törenine; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Duran, Tahsin Demir, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Tunç, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğlu, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Eryılmaz, geçen yıl pandemi dolayısıyla etkinliği gerçekleştiremediklerini belirterek “ İki yıl önce Samandağ tarihinde bir ilki gerçekleştirerek bir kitap fuarı düzenledik. Çok yoğun ilgiden dolayı bunu devam ettirme kararı aldık. Her yıl düzenli olarak bu günlerde bu etkinliğimizi gerçekleştireceğiz ve halkımızı yeni çıkan kitaplarla, yazarlarımızla, şairlerimizle bir araya getireceğiz. 9 gün sürecek festivalimize yaklaşık olarak 30 yazar ve şair arkadaşımız katılacak. Bu süre içerisinde 13 tane etkinliğimiz olacak. Söyleşi ve şiir dinletisi şeklinde. Kitap özgürlüktür. Kitap dünyayı, tabiatı tanımaktır. Kitap aslında insanın kendini tanıması ve geliştirmesidir. İnsanlarımızı kitap okumaya teşvik etmek, çocuklarımıza, vatandaşlarımıza kitap sevgisini aşılamak için yaptığımız bu etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda emeği geçen başta belediye başkan yardımcımız Tahsin Demir Bey olmak üzere katkı sunan, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Festivalimize renk katan, katılım sağlayacak olan bütün yazarlarımıza, şairlerimize ilçemize hoş geldiniz diyerek teşekkür ediyor. Sadece Samandağlı vatandaşlarımız değil bütün Hataylı hemşehrilerimizi, özellikle öğrenci kardeşlerimizi etkinliğimize katılmaları için davet ediyorum. Etkinliğimizin içemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
İlçe Kaymakamı Murat Kütük, herkese hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “ bu tür etkinlikleri insanlarımızın ilim irfan sahibi olmasında, çocuklarımızın geleceğe güvenle bakmasında faydalı olur. Yeni başladı, 2. sini yapıyoruz. Muhakkak eksiklikleri vardır. Bu eksiklikleri de hoş görmenizi bekliyoruz. Daha ilerleyen yıllarda daha komplike, daha kapsamlı fuarlarla bir arada olmak istiyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. “dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri stantları gezerek orada bulunan yazar ve şairlerle sohbet etti.
 

Editör: TE Bilişim