Samandağ Kalkındırma Derneği ve Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği’ nin 22 yıldır birlikte düzenleyerek geleneksel hale geldiği Samandağ Evvel Temmuz Festivali bu yıl da dolu dolu bir organizasyonla gerçekleştirilecek.                                    
Samandağ Kalkındırma Derneği(SKD) üyeleri dağıttıkları broşürlerle tüm vatandaşları festivale davet etti.
SKD üyeleri ilçemiz Abdullah Cömert Alanından başlayarak kentin farklı noktalarında broşür dağıtarak 22. Samandağ Evvel Temmuz Festivaline tüm vatandaşları davet etti.
Festival Komitesi, tüm Samandağ halkını festivale davet ederek “Savaşların, yoksulluğun, ötekileştiriciliğin, asimilasyonun gittikçe hakim olduğu bir dönem ve coğrafyada; barışa, kardeşliğe, özgürlüğe soluduğumuz havaya kadar ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte festival gerçekleştirmek biraz daha fazla anlam kazanıyor. 1980 darbesi ile başlayıp günümüze kadar dönem dönem yasaklamanın yanı sıra yoğun baskılar, provokasyonlarla, karalamalar ile engellenmeye çalışılsa da halkımızın sahiplenmesiyle 22 yıldır büyüyerek devam ediyor. Bu yıl 22’incisini düzenlediğimiz festivali hiçbir zaman tek bir temaya sıkıştırmak istemedik. Ancak dönemin politik ve sosyal atmosferini göz ardı etmeden güncel durumun ihtiyacına göre programlamaktan da geri durmadık. Örneğin bu yıl panellerimizde yoğunluklu olarak savaş, ekonomik kriz ve demokrasi ihtiyacı konularını işlemeye özen gösterdik. Bu panellerin yanı sıra festival kapsamında fotoğraf sergisi, belgesel gösterimi, uçurtma ve balon şenliği, yoga etkinlikleri de olacaktır. Akşam konserlerinde ise Kaldırım  Müzik Topluluğu, Hiraizerdüş, Grup Nidal, Suavi ve yerel sanatçılarımız ile bir araya geleceğiz. 
Bu dönemde yitirmekte olduğumuz en önemli toplumsal değerlerimizi yeniden canlandırmak, Samandağ’ın, geçmişi, geleceği, denizi ve doğası ile birlikte bu toprakların insanlık bereketini buluşturmak için tüm halkımızı 22. Evvel Temmuz Festivaline davet ediyor, Bu atmosferi birlikte yaşamak için herkesi festivalimize bekliyoruz. ” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim