İlçemizde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çelenk sunum töreni ve kutlama programı gerçekleştirildi.
Çelenk sunum töreni Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.
Çelenk sunum törenine; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, İlçe Jandarma Komutanı Servet Arslan,  Samandağ Sahil Güvenlik Komutanı Mevlüt Mercan,  İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık,  Ak Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir, Ak Parti Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, İyi Parti Samandağ İlçe Başkanı Elanur Habip, Samandağ Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı  Nadir Açıkgöz, Terziler Odası Başkanı Ali Doğru, ADD Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Muharip Gaziler Derneği Samandağ Temsilcisi Akıl Paşa ve Gaziler,  Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.    
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başlayan program;  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar gerçekleştirdi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar konuşmasında “Konuşmamın başında bazı kahramanlarımızın aziz hatırasını anmak istiyorum: Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın, Ali Yıldırım, Elif Livan ve daha nice eğitim şehidimiz.. Son olarak da Ayşenur Alkan. Her eğitim şehidimiz eğitim ordumuzun unutulmayacak kahramanlarıdır. Aziz ruhları şad olsun. 
Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı Bektaş-ı Veli'yi, Ahmet Yesevi'yi, Mimar Sinan'ı yetiştiren öğretmendir. Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir; Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa... Nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de öyle can verir bir topluma.
Üzerinde yaşadığı toprakların maneviyatını bilen, yılmadan çalışan, Asım'ın Nesli gibi bir gençlik sizin sayenizde yetişiyor. Sizlerin yetiştirdiği yüreği vatan sevgisi ile dolu öğrencilerimizle Güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Değerinizi bir güne sığdırmak, birkaç cümle ile anlatmak olanaksız.
Çok kıymetli öğretmen arkadaşlarım; Şeyh Edebali'nin dediği gibi yükümüz ağır, işimiz çetindir. Üzerimize aldığımız bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirebilmek için bütün gayretimizle çalışmalı; mesleğimizin bizlere, ülkemizi hatta bütün dünyayı ilgilendiren sorumluluklar yüklediğini hiçbir zaman unutmamalıyız.
Başöğretmen Atatürk "Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" Sözleriyle biz öğretmenlere çok önemli bir misyon yüklemiştir.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlarken, başta Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş, şehit olmuş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum, ruhları şad olsun diyorum.” ifadelerine yer verdi.
Çelenk sunum töreninin ardından İlçe Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kutlama programına geçildi.
Yüksel Acun Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı etkinlik, saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yüksel Acun Anadolu Lisesi Rehber öğretmeni Murat Özen yaptı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu, oratoryo gösterisi sergilendi. Ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi. Yüksel Acun Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin hazırladığı müzik dinletisinin ardından Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim