İlçe Kaymakamı Murat Kütük 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yıldönümü Dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Kaymakam Kütük mesajında “Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin var oluş mücadelesinin ,cesaret ve fedakarlığının en güzel örneği olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yıl dönümünü kutlamanın büyük gururu ve onurunu yaşıyoruz.
Kurtuluş Savaşının dönüm noktası olan, birlik ve dayanışma içinde gösterilen çabaları hedefine ulaştıran 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk milletinin kararlığının, mücadele azminin hür yaşama isteğinin kanıtı olan istiklal mücadelesinin, bütün dünyaya ilan edildiği tarih olmuştur. Türk Milleti'nin, Ordusu ile birlikte Atatürk önderliğinde, imkânsızlıklar içerisinde ve büyük fedakârlıklarla yazdığı emsalsiz Kahramanlık Destanı, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da örnek teşkil etmiştir.
Bu inançla; Türk milletinin gösterdiği emsalsiz kurtuluş mücadelesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletimizi ,çağdaş ilkeler doğrultusunda sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlığımızı bir kez daha vurgulayarak; Yüce Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, büyük zaferin Baş Kumandanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim