Uzun yıllardır Almanya’da yaşamını sürdüren Samandağlı 59 yaşındaki Mustafa Şat, ön elemeleri geçerek bu yıl 33.sü gerçekleştirilecek Boğaziçi Kıtalar Arası yüzme yarışına ikinci kez katılmaya hak kazandı.
Almanya’da Makine Mühendisi olan Mustafa Şat, İstanbul’ da gerçekleştirilen ön elemelerde 800 metreyi 14 dakika 32 saniyede geçerek iki kıta arasında gerçekleştirilecek, Türkiye’ den ve dünyadan birçok sporcunun katılacağı bu etkinlikte yer almaya hak kazandı.
Mustafa Şat, gazetemize yaptığı açıklamada böylesine kapsamlı ve büyük bir organizasyonda bir Samandağlı olarak ve ilçemizi temsil edecek olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Şat “ Denizi ve kumsalıyla dünyada çok nadir bir güzelliğe sahip Samandağ’ da gençlerimizin spora yönelmesini ve su sporlarına olan ilgisini çekmek, onlara örnek olmakta bir katkımız olur ümidiyle bu yarışmaya katılıyorum. Şu anda Samandağ denizi kitesurf (uçurtma sörfü), rüzgar sörfü, dalga sörfü ve yüzme açısından inanılmaz tabii bir güzellik olarak büyük bir olanak sağlıyor. Ama bunu daha da profesyonel şekilde değerlendirerek eğitim alanı yaratmak gerekiyor.
 Sivil toplum kuruluşlarının gençleri bu spor faaliyetlerine yönlendirmeleri ve teşvik ederek desteklemesi çok önemli. 
Ben gençlerimizin böyle bir olanaktan yararlanmak istediklerine inandığım için Dünya’dan 52 ülkenin katıldığı 33. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışına bir Samandağlı olarak katılıyorum. Böyle bir yarışın içinde bir Samandağlı olarak bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Dolayısıyla burada böyle bir haberin çıkması Samandağ’da da birilerini teşvik eder diye düşündüm. 
Yarışmaya katılmak isteyen Samandağlılara ben de destek olmak isterim. Çünkü bu yarışma inanılmaz güzel ve dünya da görülmemiş bir yarışma. İki kıta arasında yüzmenin sevincini yaşamak için umarım 2022 yılında 34.sü yapılacak yarışmada Samandağlıları da görür ve seviniriz.” dedi. 
Şat, 54 – 59 yaş arası kategoride geçen yıl gerçekleştirdiği başarının daha iyisini yapmak istediğini belirterek “Geçtiğimiz yıl 6,5 kilometrelik Boğaz parkurunu yüzerek 1 saat 12 dakikada geçmiştim. Hedefim bu yıl bunu 1 saat 5 dakikaya düşürmek. Dolayısıyla Samandağ’ da 2 haftadır dalgalara karşı yoğun bir şekilde antrenman yapıyorum.” dedi. 
Şat, bu yıl 33.sü gerçekleştirilecek yarışma hakkında verdiği bilgide “Dünya çapından iki bini aşkın yüzücüyü İstanbul’da buluşturan organizasyon olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 22 Ağustos 2021’de 33. kez düzenlenecek. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl 33. kez dünyanın dört bir yanından yüzücülere İstanbul Boğazının eşsiz sularında kulaç atma şansı tanıyacak. Kanlıca İskelesinden başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’ndaki etkinlik alanında son bulacak yarışta katılımcılar eşsiz bir deneyim yaşayacak. 
Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu” seçilen Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışında yüzücüler Boğaz manzarası eşliğinde yaklaşık 6.5km boyunca “Kıtalararası Yüzücü” olmak için yüzüyorlar.”
 

Editör: TE Bilişim