CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, basın mensuplarının talebi üzerine gerçekleştirilen basın toplantısında ilçe gündemine dair açıklamalar yaptı.
CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
CHP İlçe Başkanı Abacı, özellikle son günlerde kamuoyu tarafından tartışılan konulardan biri olan Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından Samandağ Belediyesi üzerinden Alperen Ocakları Başkanının özel kalem müdürü olarak işe alınarak memur statüsü kazandırılmasıyla ilgili soruya “şahsen doğru bulmuyorum” diyerek cevap verdi.
Abacı, bu konuyla alakalı bir TV kanalında CHP’li Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın söylemeye çalıştığı şeyin amacından farklı algılandığını ifade etti. 
Abacı, kendisine de CHP ilçe başkanı olması sıfatıyla gerek kamuoyundan, gerek basından çok sayıda soru geldiğini ve bu konu hakkında birçok eleştiri yapıldığını belirtti. 
Abacı, açıklamasında  “Bence orada Belediye Başkanımızın söylemeye çalıştığı olay şu değildi “Bütün hizmetleri Ak Parti yapıyor. Biz onlara hediye verdik.” Gibi değildi. Ben şu şekilde değerlendirdim, bazı konularda talep edilen yardımlar neticesinde hediye gibi değerlendirilen işe alım söz konusu. Şahsen ben Samandağ'da yaşayan ve avukatlık yapan bir kişi, gerek de Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı olarak bu alımın doğru olmadığı kanaatindeyim. Evet bize destek veren bizim birçok projemizi sonuçlandırma noktasında çabası olan insanlar, arkadaşlar olabilir. Ancak böyle bir ortamda Alperen Ocakları gibi bir ocağın başkanının hiçbir emeği yokken hiçbir alın teri yokken belediyemizde kendisine bir devlet memurluğu ortamı yaratılması, buna ön ayak olunmasının ben doğru olmadığını kanaatindeyim. Gerçekten bu partiye çok büyük emekler eden, gece - gündüz partiyi sahiplenen, bu partide bayraklar asan, sandıkları koruyan gencecik pırıl pırıl eğitimli gençlerimiz de bu partiye ve Belediye başkanımıza destek olmuş, onu bu makama gelme noktasında desteklemişlerdir.  Eğer biz bir memuriyet yolu açacaksak yapılacak olan “Emek en yüce değerdir şiarıyla” bu gençlerin önünü açmak olmalıydı. Biz bu konuda yapılan yapıcı eleştirilerin doğru olduğunu düşünüyoruz. Tabii bu konuda zamanında bilgi sahibi olmadığımız için, tarafımıza bir bilgi verilmediği için maalesef sürece müdahil olamadık.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim