Atatürkçü Düşünce Derneği Samandağ şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu Doçent Doktor Bahriye Üçok'un katledilişinin 31. yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı. 
Erdoğdu mesajında "Bir kadının en güzel örtüsü ahlak örtüsüdür" Bahriye Üçok. Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu üyesi, demokrasi şehidimiz Doçent Doktor Bahriye Üçok'u alçakça katledilişinin 31. yılında çok derin saygı, sevgi ve şükran'la anıyoruz. 
Atatürk aydınlığının ve cumhuriyet devrimlerinin ödünsüz savunucusu, tarihçi, siyaset bilimci ve Ankara Üniversitesi ilahiyat fakültesinin ilk kadın akademisyeni  olan Doçent Doktor Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990 yılında kargoyla evine gönderilen bomba tuzaklı kitabın patlaması nedeniyle hayata veda etti. 
İslami örgüt üyesi olduğunu belirten bir kişi Doçent Doktor Bahriye Üçok'u  tesettürle ilgili düşüncelerinden dolayı öldürdüklerini söyledi. Atatürk aydınlanma devrimlerinin düşmanı yobaz ve karanlık zihniyet, Atatürk Devrimleri'nin kadınlara sağladığı özgürlükler üzerinden dün olduğu gibi bu gün de saldırılarına devam etmektedir. Ama karanlık hiç bir zaman aydınlığı yenmemiştir, güneş ufuktan yeniden doğacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim