Türk Medeni Kanunu yürürlüğe girişinin 95.yılı dolayısıyla, ADD Genel Merkezi tarafından basın açıklaması yapıldı. 
Atatürkçü Düşünce Derneği Adına Samandağ şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu’nun paylaştığı, eşit yurttaşlık ve laiklik vurgusu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 
 “Laik Cumhuriyetimiz’in uygar bir toplum yaratma hedefinin en önemli adımı olan Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girişinin 95. yıl dönümü kutlu olsun.
17 Şubat 1926’da TBMM’de kabul edilip, 04 Ekim 1926’da yürürlüğe giren Türk Kanunu Medenisi ile Osmanlı’nın nüfustan saymadığı TÜRK KADINI hak ettiği konuma erişmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin Eşit Yurttaşı olmuştur.
Bugün doktorlarımızın, mimarlarımızın, avukat, yargıç ve savcılarımızın, eczacılarımızın, öğretmenlerimizin, akademisyenlerimizin, gazetecilerimizin, mühendislerimizin ve her meslekteki çalışanlarımızın hatırı sayılır kısmı KADIN ise bu, Laik Cumhuriyetimiz‘in ve tabii Medeni Kanunumuzun özenle korumamız, daha da geliştirmemiz gereken büyük başarısıdır.
Çünkü; Medeni Kanunun yürürlüğe girmesiyle; kadın-erkek eşitliği toplumsal yaşama egemen kılınmış, kadınlarımıza istedikleri mesleği seçme, her alanda eğitim alma ve mahkemelerde tanıklık yapma hakkı tanınmış, evliliklerde resmi nikah zorunluluğu ve tek eşlilik getirilmiş, mirasta eşitsizliğe son verilmiş ve toplumsal yaşamda evrensel hukuk kuralları hâkim kılınmıştır.
Türk Medeni Kanunu, Atatürk’ün en önemli Aydınlanma Devrimlerinden biri olarak milletimize gerçek anlamda çağ atlatmıştır.
Demokrasinin olmazsa olmazı, Laiklik ilkesini ve Laik Cumhuriyeti’mizin olmazsa olmazı Türk Medeni Kanunu’nu ilelebet yaşatmak, korumak ve savunmak hepimizin öncelikli görevidir. Atatürkçü Düşünce Derneği bu görevi ödünsüz yerine getirecektir.
Medeni Kanunumuzun yürürlüğe girişinin 95. yılında başta Büyük Atatürk olmak üzere, Adalet Bakanımız Mahmut Esat Bozkurt ve Cumhuriyetimizin devrimci önderlerini minnet, şükran ve özlemle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.”

. Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim