Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi Yönetimi, Isparta Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.                      
ADD Genel Merkezi, Isparta Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can’ın konuşmasında;  Mustafa Kemal Atatürk’e “Put” vatandaşlara da “Puta Tapanlar” olarak betimlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 
ADD Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu’nun paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.         “Fatih Sultan Mehmet Han gemileri karadan yürütüp çağ açıp kapattı. Reis, Lozan dayatma zulmünü ve ekonomi esaretini yıkarak milli kalkınma ve şaha kalkma bayrağını cihana ilan edişinin sembolünü gösterdi. Anlayanlar gözyaşı ile şehadet getirerek Allah’a yaklaşıyorlar. Anlamak istemeyenler onuncu yıl marşı ile tagutlarına tapınarak avunuyorlar.” sözleriyle Cumhuriyetimizin tapu senedi Lozan Antlaşmasını “ZULÜM” olarak niteleyen, Ulusumuzun değişmez önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “PUT” diyen, O’na sonsuz sevgi ve saygı duyan vatandaşlarımızı da “PUTA TAPANLAR” olarak betimleyen, böylelikle Atatürk’e, tarihimize ve milletimize ağır hakaret eden, üstelik Devlet Memuru sıfatı taşıyan Yalvaç Müftüsü’ nün bu hadsiz ve haksız beyanı asla kabul edilemez, müeyyidesiz bırakılamaz.
Diyanet İşleri Başkanlığı Yalvaç Müftüsü’ nü derhal görevden almalı, Ömer Can memuriyetten çıkarılmalı, Bağımsız Yargı hakkında gerekeni yapmalıdır.”
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim