Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Adem Nural MTAL) okul idaresi, öğretmen ve öğrencileri hazırladıkları “Meslek Lisesi Hayata Dokunuyor” projesiyle kültür ve inanç mozaiği olan ilçemizde bir ilke imza attı.       Adem Nural MTAL Müdürü Kürşat Sönmez öncülüğünde, okul öğretmenleri ve öğrenciler, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Sosyal Sorumluluk Projesi olan “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında hazırladıkları “Meslek Lisesi Hayata Dokunuyor” projesiyle ilçemizde bulunan farklı inanç merkezlerinde tadilat, bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.
Adem Nural MTAL öğretmen ve öğrencileri tarafından hayat bulan bu proje ile İlçemizde bulunan Meryem Ana Kilisesi, Hz. Hızır Türbesi ile Hıdırbey Camii ve Kur-an Kursu ziyaret edilerek önce eksikler belirlendi, ardından kollar sıvanarak güzel bir çalışmaya imza atıldı.
Adem Nural MTAL okul idaresi yapılan çalışmayla ilgili verdiği bilgide “Binlerce yıllık geçmişe sahip, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok dini, ırkı ve inancı barış içinde bir arada barındıran, bir kültür mozaiği olan Samandağ ilçemizde,  Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi olarak   “Meslek Lisesi Hayata Dokunuyor” sloganımızla; ilçemizde bulunan cami, türbe ve kilise gibi ibadethanelerimizi gezip, gezerken öğrenip, keşfederek ve ihtiyaçlarını belirleyerek, her türlü onarım ve tadilat çalışmaları yapmak için yola koyulduk.  Gerek öğretmen gerek öğrencilerimizle içinde bulunduğumuz bu proje ile farklılıkların zenginlik olarak anlaşılmasının, birlik ve beraberliğin önemindeki etkisini bir kez daha anladık. 
    Bu kapsamda öncelikle ilçemizde bulunan kiliselerin tadilat ve onarımı için yetkililerle görüştüğümüzde; ilçemizde bulunan Meryem Ana Kilisesinin giriş kapısının zaman aşımı ve nemin etkisiyle paslandığını, rahatça açılıp kapanmadığı için ibadethane ve cenaze törenlerinde giriş çıkışlarında sorun yaşandığını tespit ettik. Böylece okulumuz Metal Teknolojisi öğretmeni ve öğrencilerimizle kilisenin büyük kapısını kullanıma uygun ve kolaylık sağlaması adına sürgülü kapıya çevrilerek her türlü boyama, ferforje ve onarımını yaptık. Ardından projemizin ikinci ayağında Hz. Hızır ve Hz. Musa'nın buluştuğu yer olarak bilinen ve yıl içinde binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Hz. Hızır Ziyaret makamını gezdik. Özellikle Alevilik inancında çok büyük bir öneme sahip olan ziyaretin, ibadet sonrasında ikramların yapıldığı masalarında boya, zımpara ve vernik eksikliklerin olduğunu tespit ettik. Bu kapsam da öğrencilerimiz ile canla başla uğraşarak ziyaretin duvarlarını boyayıp, ahşap zımparalama ve vernikleme çalışmalarını tamamladık.
Projemizin son etabında ise Masa Ağacı ile tanınan; ülkemizden ve yurtdışından pek çok turiste ev sahipliği yapan Hıdırbey köyümüzün cami ve Kuran kursunu ziyaret ettik. Bu kapsamda kursun boya, badana, tadilat, demir ve ferforje işlemlerini gerçekleştirip projemizi başarıyla sonlandırmış olmanın haklı gururu içerisindeyiz. Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızda oluşturduğumuz bu farkındalık çalışmasıyla daha nice güzel projelere imza atmak adına heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Saygılarımızla.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim