Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Ahşap İşlemeciliği Sanatı Sergisi düzenleniyor.
Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Ahşap sanatı Türk El sanatlarının en güzel örneklerinin sunulduğu, ince estetik anlayışını en iyi biçimde sergileyen ahşap işçiliğidir. Şekil verilmesi kolay bir malzeme olduğundan ahşaba şekil verme sanatı çok eski çağlara dayanmaktadır. Ağaç işçiliğinin sanat olarak tanımlanması, mimari yapıların ağaçtan eserlerle süslenmesinden doğmuştur.
Ahşap işlemeciliği hayatın her alanında kullanılmaktadır. Hayal gücümüzün fiziki imkan ve kabiliyetlerimizin el verdiği ölçüde kendimizi ifade etmenin, duygularımızı anlatmanın bir yoludur ahşap işlemeciliği.
Kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması ve nesiller arasında köprü görevi görmesi büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla, Müdürlüğümüzce Geleneksel Türk El Sanatları içerisinde önemli bir yeri olan “Ahşap İşlemeciliği”nin kültürel hafızalarımızdaki tazeliğini korumak adına hazırlanan İlimiz Geleneksel El Sanatçılarının eserlerinden oluşan “Ahşap İşlemeciliği Sanatı” sergisi 27-30 Ocak 2022 tarihleri arasında Hatay Arkeoloji Müzesi sergi salonunda düzenlenecektir.”
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim