Ak Partili Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ve üç Hatay Büyükşehir Belediye Meclis üyesinin kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.
Hassa Belediye Başkanı Karataş ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Murat Torun, Mehmet Nur ve Harun Demirci’nin disipline sevk edilmesine gerekçenin HBB Meclis toplantısında, Hassa’ya yapılacak içme suyu ve kanalizasyon şebekesi hizmetleri için Japon kredisi kullanımı ile ilgili teklife olumlu yaklaşarak “evet” oyu kullanması olduğu belirtildi.
BAŞKAN KARATAŞ: DAVAMA İHANET ETMEDİM, ETMEM
Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Hassa’ya yapılacak yatırıma Cumhur İttifakı’nın aksinde oy kullanan Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Hassa’ya yapılması gereken acil hizmetlerin önünü tıkamamak amacıyla maddeye olumlu oy kullanmak zorunda kaldığını belirtti.
AK Parti toplantısının ardından ihraç edilmek üzere il disiplin kuruluna sevk edilen isimler arasında yer alan Başkan Karataş,  “Davaya ihanet etmedim, amacım ilçeme hizmet getirmek” dedi.
Cumhur İttifakı ruhuna ve Ak davaya asla ihanet etmediğini, bundan sonra da aynı bilinçle yoluna devam edeceğini kaydeden Karataş, İl Başkanı Adem Yeşildal ile de aralarında herhangi bir sorun bulunmadığını, maddeye olumlu oy vereceklerini Ak Parti grup toplantısında da dile getirdiğini sözlerine ekledi.
Başkan Karataş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Kıymetli hemşehrilerim, Dava arkadaşlarım meslektaşlarım, cumhur ittifakımızın saygıdeğer üyeleri 15 Nisan Cuma günü Hatay Büyükşehir belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında Aktepe mahallemiz için düşünülen altyapı projesi için borçlanma yetkisi talep edilmiş ve konu HBB meclis toplantısından önce il başkanımız sayın Adem Yeşildal başkanlığında toplanan cumhur ittifakı meclis üyelerimiz ile yaptığımız grup toplantısında istişare yapılarak kısmen olumlu, kısmen olumsuz olarak değerlendirilmişti.
Ben ve Hassa HBB cumhur ittifakı Meclis üyeleri ilçemiz Aktepe mahallemiz için hayati öneme sahip altyapı sıkıntısının acil çözülmesi gerektiği düşüncesi ile olumlu yönde oy kullanmak zorunda kaldık ancak şunu herkes çok iyi bilsin ki ben ve ekibim hem ak davama hem cumhur ittifakımızın saygın ruhuna asla ve asla ihanet etmedim edilmesine de müsaade etmeyeceğimin bilinmesini istirham ediyorum.
İl başkanım Sayın Adem Yeşildal ve Ak davamızın saygıdeğer üyeleri ile hiç bir problemim söz konusu değildir. Yaşanan bu olumsuz gelişmelerle ilgili hiç kimsenin şov yapmasına müsaade etmeyeceğim. Hatay’da Cumhur ittifakı birlik ve beraberlik içerisinde 2023 hedeflerine güçlü bir şekilde ilerlemeye devam ederek şer odaklarına da asla fırsat vermeyeceğiz Allah’ın izniyle Kamuoyuna saygılarımla arz ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
Hassa Belediye Başkanı Karataş, paylaşımında “İlerleyen günlerde daha geniş açıklamalar yapılacaktır.” notunu düştü.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim