İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD), seçmeli ders olarak öğrencilerin “Arapça” dersini seçmeleri yönünde çağrı yaptı.
İskenderun AKAD Yönetim Kurulu adına Başkan Nihat Yenmiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; okullarda Arapça dersini seçen 10 öğrenci bile olsa sınıf açılması hakkının doğduğunu belirtti.
AKAD Başkanı Nihat Yenmiş açıklamasında “Sayın Anneler, Babalar, Öğrenci velileri, Okul Müdürleri, İl ve İlçe Milli eğitim müdürlüklerine ve öğretmen Sendikalarına açık dileğimizdir.
İskenderun, Arsuz, Samandağ, Defne, Antakya Merkez ve Köy yerleşkelerinde bulunan okullarda Seçmeli ders seçiminde Arap Alevi öğrencilerinin Anadilimiz olan Arapça dersini “ SEÇMELİ DERS” olarak tercih etmelerini sağlayalım. Özellikle Arap Alevi öğrencilerin ve öğrenci velilerinin seçmeli Ders Tercihlerine saygılı olalım ve anadilleri ile Eğitim hakkını savunalım… Bu yasal bir hak olarak Devletin öngördüğü bir uygulamadır… Öğrenci velilerine ve öğrencilere Seçmeli ders paketi dayatmayın. 2023 -2024 Eğitim-Öğretim yılında uygulamaya konulacak seçmeli ders tercihlerini,  Veliler okullarında yapılması gerekiyor. Bütün okuldan sadece 10 öğrencinin seçmesi durumunda dahi “SINIF AÇILMASI HAKKI DOĞMAKTADIR.“
Tüm Alevi Anne ve Babalar ile kardeşlerimize anadilleri olan etmelerini özellikle rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim