Ali Nehir, Abdullah Cömert Alanında düzenlen basın açıklamasında Samandağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.    
Ali Nehir, Esnaf Dayanışma Platformunun Ortak Başkan Adayı olarak önümüzdeki günlerde yapılması planlanan oda seçimine katılacak. 
Çok sayıda kişinin katılımıyla, gerçekleştirilen basın açıklamasında Nehir “ Değerli basın mensupları değerli esnafımız ve bize destek veren değerli halkımız merhaba hoş geldiniz.
Bir ülkenin bir şehrin bir ilçenin en yaşamsal ve olmasa olmaz yapı taşı esnaftır. Zayıf esnaf eşittir zayıf ülke demektir. Zayıflık ise durağan olmak değişememek çağın gerisinde kalmaktan kaynaklanır. 
Değerli dostlar Refik Bey abimiz bugüne kadar uzun yıllar bizlere hizmet verdi. Kendi döneminin gerektirdiği kadarıyla hizmet etmeye çalıştı. Ancak günümüzün koşulları çok değişti. Teknoloji ve iletişim geliştikçe esnaf olarak çağın gerisinde kalanlarımız, ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntılar yaşadı ve yaşıyor. Profesyonel metotlarla çalışmayan işletmeler gelişemez ve yok olur. 
Görüyorsunuz, ilçemize dışarıdan gelen kurumsal işletmeler her anlamda profesyonel metotlarla kazanç sağlıyor ve biz izliyoruz. Bu işletmeler müşteriyle iletişim, reklam, sunum, dizayn, muhasebe ve pazarlama tekniklerini profesyonel bir şekilde icra edip müşteriyi cezbediyor.
Peki, görevi esnafın rekabet gücünü artırmak olan esnaf odası görevini yerine getiriyor mu? 
Peki, ekonomik zorluk yaşayan esnafa destek olması gereken esnaf odası görevini yerine getiriyor mu? 
Peki, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan kaynaklı ailesel sorunları olan esnaf psikolojik destek görüyor mu?
Peki, bunca senedir bu odanın bütçesi iki öğrenciye burs verecek kadar yeterli olmadı mı mutlaka olmuştur. Mutlaka zorda olan esnaf ve ailesine destek olacak imkanlar olmuştur. 
Fakat bu düşünce maalesef ne devleti yönetenlerde nede esnaf ve sanatkârlar odasında mevcuttur.
İşte biz odanın vizyonunu ve misyonunu değiştirmek üzere buradayız ve sizin oylarınızda değiştireceğiz. 
Hatırlarsanız;
Biz Esnaf dayanışma platformu olarak imkanlarımız elverdiğince bu konuda bir şeyler yapmaya çalıştık. 2018 de doların TL karşısında iki katına çıkmasıyla kiraların altında ezilen esnafımız için toplantılar düzenledik, ben dahil birçok esnaf bu konuda olumlu sonuçlar elde etti. Aynı zamanda az önce bahsettiğim profesyonel işletmecilik konusunda akademisyen ve danışman getirtip esnafımızı bilgilendirdik. Şimdi de Bunun çok daha fazlasını yapmak için esnaf ve sanatkârlar odası yönetimine talibiz.
Esnaf ve sanatkârlar odası ilçemizde en büyük odadır. Odadan Bilgi alamadığımız için tam sayıyı veremiyoruz lakin üye sayısının 2000 üzerinde olduğunu biliyoruz. İki bin üyenin 3’te biri bile aidat ödediği takdirde ki aidat 360 TL’dir. Esnafa ve esnaf ailelerine destek sağlayacak gücü bulur. Bizler devlete verdiğimiz vergiden hak ettiğimiz hizmeti alamadığımız gibi odaya verdiğimiz aidattan da bize hizmet olarak dönen herhangi bir şey göremiyoruz. Ama düzen böyle diye biz bunu kabullenecek değiliz. Hakkımız desteği hizmeti istiyoruz ve alacağız. Bunu siz esnaf arkadaşlarımın oylarıyla başaracağız.  
Platform olarak esnaf için yaptığımız mücadeleyi esnaf odası ile çok daha güçlü yapacağız. 
Projelerimizi seçim gününe kadar parça parça açıklayacağız.
Değerli esnaf ve halkımız değişimden ve gelişimden yana olacağınızı ümit ederek sizleri sevgi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim