Mehmet ve Yahya Latifeci katledilişlerinin 27. yılında ilçemiz Sutaşı Mahallesinde bulunan mezarları başında anıldı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SKYP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye İşçi Partisi (TİP)’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği anmada Mehmet ve babası Yahya Latifeci’ nin yanı sıra Kızıldere Katliamında hayatını kaybedenler yad edildi.
Anmaya; HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDP Hatay İl Eş Başkanı Kerem Nalbant ve İl Yöneticileri, TÖP Hatay İl Başkanı Hasan Özgün, HDP Samandağ İlçe Eş Başkanları Sevgi Kurtdere ve Naim Özbek, SYKP Samandağ İlçe Eş Başkanı Yusuf Kimyon ve İlçe Yöneticileri, TİP Samandağ İlçe Yöneticileri, İHD Hatay Şube yöneticileri ve Mehmet Latifeci’ nin mücadele arkadaşları katıldı.
Mehmet Latifeci Demokrasi Partisi (DEP) Samandağ İlçe Başkanlığı yaptığı sırada babası Yahya Latifeci’yle birlikte 1995 yılında Samandağ’da kurulan bir pusu sonucu öldürülerek katledilmişti.
Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada HDP Hatay İl Eş Başkanı Kerem Nalbant, TÖP Hatay İl Başkanı Hasan Özgün, HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları birer konuşma yaptı. 
Anma sırasında sık sık “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Latifeci Yoldaş Kavgamızda Yaşıyor”, “Latifeci Yoldaş Ölümsüzdür” ve Arapça “Latifeci Kardeşim Seni Ömrümüzce Unutmayacağız” sloganları atıldı.
HDP Milletvekili Hatimoğulları, anmada önce Arapça, ardından da Türkçe yaptığı konuşmada, Mehmet Latifeci’nin katledilmesinin asıl sebebinin, Türkiye’de devam eden Kürt halkının özgürlük savaşına enternasyonalist ve sosyalist kimliği ile onun mensubu olduğu hareketle beraber alınan kararları pratiğe dönüştürmesi olduğunu söyledi.
Hatimoğulları, “Mehmet Latifeci’yi tanıyan herkes çok iyi biliyor ki, Mehmet Latifeci’nin en büyük isteği, herkesin kendi anadilini özgürce konuşabilmesiydi” dedi. Hatimoğulları, “Susurluk uzantısı çetedir Latifeci yoldaşımızı katleden. Burada bir çizgi katledilmek istendi devrimci bir çizgi, enternasyonalist bir çizgi, sosyalist bir çizgi, Kürt halkıyla dayanışmacı bir çizgi katledilmek istendi. Ama bu çizgiyi asla katledemediler. Yapabildikleri tek şey bizi Latifeci yoldaşımızdan ve babasından ayırmak oldu. Bu çizgi daha da güçlendi, bu çizgi sadece Samandağ’da sadece dar manada belli bir coğrafya ya da beli bir siyasi çevrede mahpus kalmadı. Bu çizgi Türkiye’nin dört bir yanına Halkların Demokratik Partisi(HDP) dediğimiz bir projede zuhur etti, orada vücut buldu. Bugün bu çizgiyi katlettiğini zannedenler Halkların Demokratik Partisi’nde(HDP) bütün hakların ve inançların temsiliyetine bakarak sol, sosyalist yapıların birleşenlerinin temsiliyetine ve orada varoluşlarına bakarak göreceklerdir ki onların katlettiklerini sandıkları şey bugün milyonlarca olarak milyonlarca halkı örgütleyerek faşizme karşı dimdik mücadele veren bir parti, bir anlayış ve bir mücadele formuna kavuşmuştur.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim