İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Veliye Çakır, çalışmak için gittiği Bahreyn’de 3 yıldır tutuklu bulunan oğlu Ali Çakır’ın ülkeye getirilmesi için devlet yetkililerden yardım talebinde bulundu.
   Genç yaşta eşini ve iki çocuğunu Kaybeden ve şimdi de gurbette oğlu 3 yıldır hapiste olan acılı anne ayağı kırık olduğu için Cemal Gürsel Mahallesinde oturan kızının yanında kalıyor.
Veliye Çakır, Milletvekilleri, bakanlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ dan oğlunun ülkeye getirilmesi için yardım etmelerini isterken “ Oğlum işsiz olduğu için Bahreyn’e çalışmaya gitti. İş bulma umuduyla 2 kez gittiği Bahreyn’de iş bulamadı.
3. kez bir lokantada iş bulan oğlum. İşsizlik yüzünden bozulan psikolojisi için reçeteli ve raporlu olarak kullandığı ilaçlar yüzünden Bahreyn’ de tutuklanarak 10 yıl ceza aldı. Hiçbir suçu olmadan, işsizlikten dolayı bozulan psikolojisi yüzünden kullandığı ilaçlar yüzünden oğlum 3 yıldır hapiste. Bahreyn’de gidip göremiyorum. Bir ihtiyacı var mı soramıyorum, sarılamıyorum.
Genç yaşta babasını ve 2 çocuğumu kaybettim. Şimdi de oğlum çalışmak için gittiği gurbet ellerde hapiste. Başına bir şey gelse ya da benim başıma bir şey gelse oğluma hasret gideceğim.
Eğer oğlumun bir suçu varsa gelsin cezasını burada çeksin.  Sayın Milletvekillerimden, sayın bakanlarımdan, Sayın Cumhurbaşkanımdan rica ediyorum.
Lütfen bu işe el atın bana yardım edin, oğlum ülkesine geri dönsün. Ben çok iyi Türkçe bilmiyorum derdimi yeteri kadar anlatamıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım Oğluma yardım edin kurtarın. Allah’ınızı severseniz yardım edin, Allah ne muradınız varsa versin, bana yardım edin ve oğlumu oradan getirin.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim