Kitap Günlerinde 19 Eylül Pazar günü Saat 18:00’ da gerçekleşecek  “Türkiye Tarımının Sorunları” konulu söyleşinin konukları ekonomi üzerine yazılarıyla tanınan Araştırmacı-Yazar İsmail Tokalak ve Ramazan Kurtoğlu Samandağlılarla bir arya gelecek.
GIDA, İLAÇ VE KİMYA TERÖRÜ YAZILARIYLA: İSMAİL TOKALAK
Araştırmacı-Yazar İsmail Tokalak, 1953 Samsun Bafra'da doğmuştur. Tokalak, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ni 1979 yılında, Londra Üniversitesi (S.O.A.S) Ekonomi Bölümü’nü 1998 yılında bitirdi. 1980 yılından itibaren çeşitli konularda araştırmalar yapıyor. İstanbul'da Üniversiteyi bitirdikten sonra 1979’da Londra’ya gitti. 1982 yılında Türkiye’ye dönüp askerliğini yaptı. Bir süre otel turizm sektöründen çalışıp otel işlettikten sonra 1988’de evlenip Londra’ya gitti. İngiltere’ye Türkiye’den çorap ithal etmeye başladı. Bir süre sonra Bayrampaşa’da yalnız ihracata dönük bir çorap fabrikası kurdu. Aynı zamanda Londra Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdi. 50 yaşına kadar Londra’da amatör kümede futbol oynadı ve bugünde halı sahada futbola devam ediyor. 1989 Melisa 1992 Aran isminde bir kızı ve oğlu var. 1970’lerin başından 20’li yaşlarından itibaren devamlı değişik konularda okuyup notlar alan İsmail Tokalak elinde uzun yıllar sonucu biriken notları konularına göre ayırarak ilk kitabı Bizans- Osmanlı Sentezini 2006 yılında yazdı. 2018 yılına kitapları 15 sayısına ulaştı. Aslında kitapların başlangıç noktasının 40 yıldan fazla bir zaman sürecine uzanan birikimi var. Tokalak 2010 yılından itibaren artık çoğunlukla İstanbul’da ikamet ediyor. Ülkemizdeki yalnız sağlıklı gıda değil tarımsal sorunlarıyla da ilgileniyor. Bir taraftan kitap yazarken ülkenin tarım konusunda önünü açabilecek alternatif tarımsal ürünler üzerinde de çalışıyor. En az iki cilt olacak bir tarım kitabını da hazırlıyor. Bu kitaptan önce şu anda doğanın katliamının, yüksek teknolojinin yapay zekanın insanların aşırı tüketiminin duyarsızlığının insanlığı yakın gelecekte nereye götüreceği konusunda elinde bitirmek üzere olduğu bir kitap var.
İsmail Tokalak 2014/15 yılından itibaren Türkiye’de ekimi 19 bölgede yasal olan Sanayi(erkek) keneviri üzerinde çalışmalar yapıp çıktığı televizyon programlarında ve konferanslarında Türk halkının ve yöneticilerin fazla bilmediği bu konuya dikkat çekmeye çalışıyor. Sanayi kenevirinden dönüşümlü plastiğin ham maddesi olan biyo-polimer, ilaç, inşaat malzemesi, tekstil ürünleri dahil 20 binden fazla doğa ile uyumlu sanayi ürünü elde edebilmek mümkün. İsmail Tokalak bu konu üzerinde beraber çalıştığı birkaç ekip arkadaşıyla beraber Avrupa Sanayi Keneviri Derneği’nin de üyesi. Ayrıca ilk defa bir Sanayi Keneviri Platformu oluşturuldu. 13 Ocak 2018 günü iş adamlarının, bu konuyla ilgili akademisyenlerin katıldığı bulunduğu İsmail Tokalak’ın yönettiği Türkiye’de ilk sivil insiyatifin oluşturulduğu Sanayi Keneviri Forumu düzenlendi. Tokalak’ ın Kitapları arasında: Bizans-Osmanlı Sentezi, Dünyayı Yönetenler ve Sistemleri, Dünyada Gıda ve İlaç Terörü, Küreselleşme Kıskancında Türk Tarımı, İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?, Paranın İmparatorları, Dünyada Gıda Terörü, Dünyada İlaç ve Kimya Terörü, Futbol Dünyasında Soygun ve Sömürü, Kurumlarıyla ve Oyunlarıyla Küresel Sömürü, Kapitalizmin Soygun Düzeni, Korku İmparatorluğu, Ahilik, Bektaşilik ve Mevleviliğin Kökenleri, Geri Kalmışlık ve Terör, Üst Akıl Denen Acımasız Düzenin Analizi gibi eserler yer alıyor.
EKONOMİ VE KÜRESEL OPERASYON YÖNETİMİ KONULARINDA DOKTORALI YAZAR: KURTOĞLU
Akademisyen, ekonomist ve yakın çağ siyasi tarih uzmanı Ramazan Kurtoğlu, 1956 tarihinde Serik, Antalya'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğduğu şehrinde bitiren Kurtoğlu, lise mezuniyetinden sonra Ankara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde okumaya başladı. 1981 senesinde buradaki lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi'nde Personel Yönetimi ve Endüstri İlişkileri üzerine yüksek lisans yaptı. Yüksek lisanstan sonra da The University of British Colombia, Vancouver, University of California, San Diego, University of Pennsylvania ve Kaliforniya Irvine’de genel İngilizce, iş İngilizcesi, akademik İngilizce eğitimi, davranış bilimleri, uluslararası finansman, ekonomi ve küresel operasyon yönetimi konularında lisansüstü, master ve doktorasını tamamladı. 1999 senesinde Kaliforniya Üniversitesi'nde Uluslararası Finans ve Piyasa Sermayeleri başlıklı sertifika programı yaptı. 2002 senesinde ise aynı üniversitede Küresel Operasyon Yönetimi alanında Pre-MBA programı yaptı. Televizyonda ilk defa 2007 senesinde SKY Türk'te Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman programında göründü.  Pelin Çift ile Öteki Gündem programındaki konuşmalarında ise ülke genelinde tanınmaya başlandı. Kitapları Arasında;  Nörofinans, Türkiye Ekonomisi (1838-2010) Mali Bağımlılık, Büyüme, Krizler ve Siyasi Sonuçları, Küresel Hegemonya Savaşları & İklim, Su ve Gıda, Din ve Küresel Ekonomi-Politik, Küresel Para Savaşları ve Davranış Ekonomisi Nörofinans, Küresel Hegemonya Savaşları & İklim Su ve Gıda, Küresel Ekonomik Kriz ve Yeni Dünya Düzeni, Evanjelizm - Hollywood ve Kabala'nın 13.Havarisi & Dünya İmparatorluğu ve Türkiye, Tanrı İmparatorluğu ve Türkiye, Türkiye ve Mesihuşa, Bayrak Türklerin Ya Ekonomisi, Küresel Düzenin Şifreleri yer alıyor.
 

Editör: TE Bilişim