Aresta Rent A Car, değişen iklim koşulları ve doğal kaynakların korunmasına dikkat çekmek için kurulan “Doğa İçin Dans Et” topluluğuna sponsor olarak forma desteğinde bulundu.
Samandağ’da kurulan ve gönüllülük temelinde çalışmalarını yürüten topluluk dans ederek ilk olarak ilçemiz vatandaşlarının, ardından          
ülkemiz ve dünyanın dikkatini yaşadığımız güncel çevre sorunları, doğal kaynakların korunması ve iklim krizine çekmek için çaba sarf ediyor.
Topluluğa forma desteğinde bulunan Aresta Rent a Car yetkilileri “Çevre kirliliğini asgari düzeye indirmek, insanların içindeki yaşadıkları dünyaya karşı sorumlulukları olduğunun farkına varmalarını ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini sağlamak ve evrensel değerlerimizi zenginleştirmek için yeni bakış açısı ve farkındalık yaratmak adına yapılan bu çalışmayı çok değerli buluyoruz.
Bu dünya hepimizin gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına Samandağ’ dan başlatılan bu çalışmanın sponsoru olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz.
Yapılan çalışmanın büyüyerek devam edeceğine inanıyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdiler.
“Doğa için Dans Et” topluluğu eğitmeni Halit Bozyiğit, destek veren herkese teşekkür ederek “Doğanın, iklimin ve doğal kaynaklarımızın önemine dikkat çekmek için gönüllülük temelinde oluşturduğumuz ekibimiz kısa bir zaman dilimi içinde büyüdü. Bu da gösteriyor ki yaşanabilir bir dünyayı yeniden hayata geçirerek gelecek nesillere bırakmak adına hala umut var.  Temiz ve yaşanabilir bir dünya için Samandağ’ dan yaktığımız bu ateşin, önce Hatay, ardından Türkiye ve tüm dünyaya yayılmasını diliyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere destek olan Aresta Rent a Car ailesi olmak üzere tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.
DOĞA İÇİN DANS ET TOPLULUĞU NASIL KURULDU?
Doğa İçin Dans Et Topluluğu 2022 yılının ilk aylarında Hatay'ın Samandağ İlçesinde oluşturulmuş dans topluluğudur. İlçe bünyesinde hizmet veren kamu kurumlarında çalışan personeller ile oluşmaya başlamış, daha sonra ünü ilçe bütününe yayılmış, ekip üye potansiyeli genişlemiş, bünyesine ev hanımlarını, esnaflar ve öğrencileri de katmıştır. Bu topluluğunun öncelikli amacı değişen iklim koşullarına ve doğal kaynakların korunmasına, dans ederek dikkat çekmek olup özelde Samandağ İlçesini, genelde de ülkemizi farklı etkinlikler ve gösterilerde tanıtmak ve temsil etmektir. 
Halit Bozyiğit'in eğitmenliğinde Samandağ Kültür Merkezinde yapılan eğitimlerde kurulduğu dört aylık süreçten bugüne değin Erik Dalı, Zeybek, Sirtaki(Zorba ve Hasapiko), Diyarbakır, Çiftetelli gibi yöresel oyunlarla dans çalışmalarına devam etmektedir. Çok kısa bir zaman diliminde kendini oldukça ilerleten bu topluluk ilk sahne tecrübesini konuk olduğu 27 Mart Dünya Tiyatro Gününe Erik Dalı ile, hemen ardından İlçe Kütüphanesinin düzenlediği 28 Mart Kütüphaneler Haftası açılış törenine de Sirtaki ve Erik Dalı ile gerçekleştirmiş ve daha sonra Polis Haftası kutlamalarında sahne almıştır. Sosyal medyanın bilinçlenme konusunda bir zincir oluşturma ve aracı rolüne güvenen Doğa İçin Dans Et Topluluğu sosyal medya hesaplarında da büyük ilgi gören prova videoları keyifli bir şekilde kolajlayarak yayımlamaktadır. Ekip kendini doğa için harekete geçirmek ve Samandağın bu konuda öncü ve örnek ilçe olması adına, yeni projelere başlamış ve video klip çalışmalarını tamamlamıştır. İlk olarak Samandağ İlçesinin tarihi anlamda önemli noktaları olan Hıdırbey Musa Ağacı, St. Simon Manastırı, Titus Tüneli ve Kaya Mezarlıkları bölgelerinde tarihin ve doğanın huzuru, enerjisi eşliğinde video kliplerini çekecek; bu konumlan ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgilerini hem danslarıyla hem de kuruluş amaçlarıyla toplamayı, bu konuda bilgilendirmeler yapmayı ilçe başarmış ve ilk hedeflerini gerçekleştirmişlerdir. Doğanın, iklimin ve doğal kaynaklarımızın önemini bu çalışmalarla vurgulamaya çalışan topluluk; ilçe ile başlayan çalışmaları ile birlikte Hatay genelinde ve ülkemiz içinde, hatta yurtdışında projelerinin devam edeceğini öngörmektedir.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim