Arsuz’da Krom İşletmesi ÇED Raporu kabul edildi
Arsuz’a bağlı Kale Mahallesi’nde işletilen Krom Ocağı’nın kapasite artışı ve atık depolama tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’ndan olumlu yönde bir karar çıktı.
Faaliyet sahasına 41,25 ha’lık alan artışı ile toplamda 70,57 ha alanda yapılması planlanan tesisle birlikte, yılda 75 bin ton tüvenan kromun çıkartılarak zenginleştirme tesisinde işlenmesi planlanıyor.
Tamamen orman alanı olan ve yaklaşık 100 m. doğu istikametinde İskenderun – Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası bulunan alanda yapılacak olan tesisle ilgili yapılan ÇED başvurusuyla ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi.
Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda şöyle denildi:“Hatay İli, Arsuz İlçesi, Kale Mahallesi, İR:200801973 Ruhsat Nolu Saha Mevkii’nde, Arsuz Madencilik İnş. Nak. ve Petrol Ürünleri San. Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan, Krom Ocağı Kapasite Artışı, Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi Projesi ile ilgili olarak, Bakanlığımıza Çevrimiçi ÇED Süreci Yönetim Sistemi’nden sunulan ÇED Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. 
Krom Ocağı Kapasite Artışı, Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi Projesi hakkında, ÇED Yönetmeliği’nin 14. Maddesi gereğince, Bakanlığımızca Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu çıktı.
Foto-Haber: Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim