Hatay Orman İşletme Müdürlüğü’nün Amanos Dağları'nın Arsuz mevkiinde ormanlık alanda ağaç kıyımı yaptığı iddiaları Cumhuriyet Halk Partili Arsuz Belediye Meclis üyelerini harekete geçirdi.
CHP Arsuz Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mehmet Candemir ve Meclis Üyesi Saadet Berkyürek, Orman İşletme Müdürlüğü’nce ihale edilen ağaç kesimlerindeki uygulamayı yerinde görmek üzere bölgeye gitti. 
Belediye Meclis üyeleri, Arsuz ilçesinin özellikle Kurtbağ, Üçgüllük, Derekuyu ve Ada Mahallelerinin sularını karşılayan ve su havzası olan yerde yaşanan ağaç kesimiyle ilgili endişelerini dile getirdiler.
yangınlar, krom madeni için açılan ocakların yanı sıra onlarca hektarlık ormanlık alanda ağaç kesiminin devam ettiğini belirtti. 
Orman köylüsünün de sürdürülen kesimin doğal yaşama müdahalenin yanında, orman varlıklarının sürekli azalmasına neden olacağı yönünde kaygılı olduğunu aktaran CHP’li Meclis Üyesi Saadet Berkyürek “Amanoslar özellikle krom madenleri, açılacak yeni tesislerle gündemimizde oldu. Bu bölgeye duyarlılığın artmasını, farkındalığın bu bölgeye yönelmesini arzu ediyoruz.” dedi.
Ağaç kıyımının olduğu yerin havza olup, içme suyunun kaynağı olduğunun belirten CHP Arsuz Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mehmet Candemir, kalan ağaçların da arsayı kiralayanlar tarafından kesileceği endişesi taşıdığını ifade etti.
Candemir, açıklamasının devamında, Orman İşletmesi’ nin “dağda, su da bizim “ bakış açısıyla davrandığının altını çizerek “ Bu kesimler daha önce de vardı fakat 2004 yılında değişen kesim yönetmeliğiyle birlikte artık ikili satışlar başladı. Yerinde satışlar, eskiden kesimler yapılır, çıkan materyaller orman işletme depolarına toplanır, oradan satış yapılırdı. Şimdi direkt Müteahhit firmalar arazi beğenip, kesim talebiyle geliyorlar ve kesiler yapıyorlar. Bu bölgede de artık hem ekolojiyi değiştirecek boyutlarda olduğu ve kontrolsüz kesimlerin yapıldığını düşündüğümüz için bir ses vermek adına buradayız.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim