Antakya Ticaret Ve Sanayi Odası  Başkanı Hikmet Çinçin  artan enerji fiyatlarından her kesimin şikayetçi olduğunu vurgulayarak, astronomik yüzdelerdeki zamların acil olarak geri çekilmesini talep etti.            
ATSO başkanı Çinçin açıklamasında “Toplumun Tüm Kesimleri Son Dönemlerde Fahiş Şekilde Artan  Elektrik  Fiyatlarından  Şikayetçi”
Ülkemizde stratejik olarak en önemli sektörlerin başında sanayi ve tarım üretimi gelmektedir. Bu sektörlerin sürdürülebilirliğini sağlayan en önemli kalemleri elektrik ve yakıt maliyetleridir. Üzülerek belirteyim ki son zamanlarda bu iki kaleme yapılan astronomik zamlardan dolayı büyük bir endişe yaşıyoruz.
Elektrik, Mazot ve Motorine yapılan zamlar stratejik olarak önem arz eden ve ülke ekonomimize büyük katkı sağlayan sektörleri de ekonomik olarak zorlamaya ve üretim hızımızı düşürmeye başlamıştır. Ülke olarak bir yandan katma değerli ürün üretmeyi ve rekabet gücümüzü arttırmayı hedeflerken, piyasada varlığını sürdürmek için zor şartlarda çaba gösteren işletmelerimizin ve çiftçilerimizin neredeyse önceki yıllara oranla altından kalkılamayacak kadar yüksek faturalar ile karşı karşıya kaldıklarını üzülerek görmekteyiz. 
Devletimizden acil talebimiz astronomik yüzdelerdeki zamların acil olarak geri çekilmesi ve devletin bu kalemlerde desteklerini arttırmasıdır.” İfadelerine yer verdi.
  Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim