İstanbul’da yaşayan Hataylıların dayanışma amaçlı kurduğu, Antakya, Samandağ, İskenderun Derneği (Asi Der) Çatalca’daki dernek binasında geleneksel bayram yemeği herise pişirdiler. 
İmece usulü yapılan herise etkinliği (Hasne) İstanbul’da bir ilk olma  özelliğini taşıyor. Dernek Başkanı Yılmaz Gezgin  amaçlarının İstanbul’da yaşayan Hataylılarla dayanışma içinde olmak ve kültürel etkinlikleri birlikte yapmak olduğunu söyledi. Asimilasyona karşı durabilmek amacıyla geleneksel kültürü yaşatma arzusunda olduklarını belirten Gezgin; bu sayede kültürel bağların gelişeceğini, Hataylıların birbirini daha iyi tanıma fırsatını bulacaklarını ve dayanışma içinde olmak amacıyla bir araya gelme imkanı bulacaklarını belirtti. 
Gezgin, dernek bünyesinde çeşitli kurslar açmanın yanı sıra ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs vermeyi de hedeflediklerini vurguladı. 
Asi Der Dernek Başkanı Yılmaz Gezgin  Çatalca’da dernek adına satın alınan arsa üzerinde inşa edilen dernek binasının önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek Herise yaparak İstanbul’da kazan kaynatmanın mutluluğunu yaşadıklarını, ayrıca isteyenlerin bahçede piknik yapma imkanı da bulduklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim