İlçemizin 10 mahallesini kapsayan Asi Şehir Projesi ve proje kapsamında düzenlenecek festival ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
 Asi Şehir Festival Komitesi kurucusu Ayhan Durgun, Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Daud, Çöğürlü Mahalle Muhtarı Mehmet Doğru, Çiğdede Mahalle Muhtarı Nevzat Çınar, Sutaşı Mahalle Muhtarı Nebil Sağaltıcı, Tekebaşı Mahalle Muhtarı İsmail Özçellik, Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz proje kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Asi Şehir Festival Komitesi kurucusu Durgun, Asi Şehir Projesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Durgun, proje kapsamında Asi Nehri’nin her iki yakasına çevre düzenlemesi yapılacağını belirterek “Asi şehir heyeti tarafınca 10 mahalle muhtarımızla, Hatay Büyük şehir Belediyesi ile yaptığımız çalışmalar neticesinde sed yollarının iki tarafının asfaltlanması ile birlikte, festival öncesi çevre düzenleme ve yol güzergâhlarında mesirelik alan olarak belirlediğimiz dinlenme ve yürüyüş parkurları boyunca yeşil alan, ağaçlandırma ve banklar yerleştirilecektir. Büyük bir emek ve uğraş verdiğimiz bu projenin hayata geçmesinde, HBB Park Ve Bahçeler Daire Başkanlığınca bugün, peyzaj mimarlarımızla birlikte asi heyeti olarak incelemede bulunduk. Asi nehrine kurulacak olan iskelelerin çalışmalarını Samandağ Belediyesi yapacak olup tüm halkımıza daha güzel ve yaşanabilir bir çevre düzeni sağlamak adına, tüm halkımızı kapsayan bu güçlü birliktelik ve dayanışmadan ötürü sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, heyet içerisinde yer alan ve bu toplumun arzu ettiği projelerin hayata geçmesinde büyük desteği olan tüm ASİ ŞEHİR Heyetine teker teker teşekkür ediyoruz.  Yerleştirilecek olan bu banklara tüm halkımızın sahip çıkmasını diliyor, ilgili ve yetkili HBB Başkanı Sayın Lütfü Savaş'a ve Samandağ Belediye Başkanı Sayın Refik Eryılmaz 'a teşekkür eder, başarılar dileriz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim