Kalla Mühendislik sahibi, Harita Mühendisi Merve Kalla Özdemir, ilçemizin turizm bölgesi dışında kalan mahallelerini kapsayan ve askıya çıkan imar planıyla ilgili bilgilendirme yaptı.  
Harita Mühendisi Merve Kalla Özdemir, Tomruksuyu, Yaylıca, Uzunbağ, Fidanlı, Ataköy, Huzurlu, Çanakoluk, Avcılar, Çubukçu ve Karaçay Mahalleleri ile ilgili İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili vatandaşların 30 gün boyunca askıda kalacak imar planına itiraz etme hakları olduğunu belirterek “Geçtiğimiz günlerde ilçemizin Turizm Bölgesi dışında bulunan ve Tomruksuyu, Yaylıca, Uzunbağ, Fidanlı, Ataköy, Huzurlu, Çanakoluk, Avcılar, Çubukçu ve Karaçay Mahallesi'ni kapsayan alanda düzenlenen 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı 30 gün süre ile askıya çıkmış olduğu duyurulmuştu. 
Askı süresi boyunca kişiler imar planına itiraz edebilir. Bu sürenin dolması aynı zamanda imar planına itiraz etme hakkının da sona ermesi anlamına gelmektedir.
Askıya çıkan imar planı ile birlikte yayınlanan plan notlarına göre beklediğimiz bahçe çekilmeleri ve inşaat durumları askıdaki planları kapsamak üzere 3194 sayılı imar kanununa göre belirlenmiştir. Konut alanlarında ön bahçe çekilmeleri en az 5 m. Yan bahçe çekilmeleri en az 3 m. olarak belirlenmiştir. Ayrık veya blok nizam olan yerlerde, uygulama imar planında açıkça belirlenmemiş ise inşaat oranı (TAKS)  %40’ı geçemeyecek olup, çekme mesafeleri ile KAKS verilip TAKS verilmeyen parsellerde, TAKS %60’ı geçmemek şartıyla, çekme mesafelerine göre uygulama yapılacaktır. İfraz işleminde ise yine yasadaki koşullara uyulacak olup bitişik nizamda cephe 6 m. den ayrık nizamda ise 12 m. den başlayacak olup kat artıkça ve diğer koşullara göre değişecektir.
Tarım arazilerinde emsal= 0.05’ ten fazla olmamak, yapı inşaat alanları toplamı hiç bir koşulda 250 metrekareyi geçmemek, kadastral veya imar yoluna en az 15 m. cepheli olmak, saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği 6,50 m.’ yi ve 2 katı aşmamak, yola ve parsel sınırlarına 5 m.’ den fazla yaklaşmamak şartı ile bir ailenin oturmasına mahsus barınma konutu, bağ veya sayfiye evi ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabileceği belirtilmiştir.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim