Hatay Valisi Rahmi Doğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk Milleti’nin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir” dediği Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşamaktayız.
Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu cumhuriyetimiz, Atatürk’ün önderliğinde, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen Aziz Milletimizin insanüstü bir gayret ve fedakârlıkla giriştiği, bağımsızlık mücadelesi sonucunda kurulmuştur.
Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi; Cumhuriyetimiz ise yeniden dirilişimizin sembolüdür.
Atalarımızdan emanet aldığımız, bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için el ve gönül birliği ile çalışmak bu cennet misali ülkemizi bizlere armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuz olduğu gibi aynı zamanda en asli görevimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Hataylı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” 
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim